Irlandia, laczmy sie ::P

Napisz co ją boli, to zapytam kolegę-mechanika.
P.S. W końcu zaliczyłem NCT :D

jak troche jej powciskam to zaczyna mi kopcic i jakby silnik nierówno zaczyna pracowac.....poza tym wskaznik doladowania nigdy nie spada do zera a powinien na biegu jalowym a juz napewno kiedy silnik jest zgaszony. a tu zonk bo jak tylko wloze kluczyk to od razu wskazowka sie rusza do pierwszej kreski.
to narazie tyle ;)

pozdrowionka

zakładam że wskaźnik jest dobry - sprawdź czujnik ciśnienia doładowania. może masz błędny odczyt z niego i komputer wysyła za dużą dawkę paliwa która się nie spala

wskaźnik jest dobry bo czasami jak jadę i puszczę nogę z gazu to schodzi na zero a czasem nie. Z tego co się orientuje to zawsze powinien wskazywać zero na biegu jałowym lub gdy silnik jest wyłączony. Oczywiście także podczas jazdy kiedy puścisz nogę z gazu też powinien zejść do zera. A u mnie zawsze jest na pierwszej kresce i tylko czasem schodzi na zero. W jaki sposób sprawdzić ten czujnik???

najlepiej komputerem, sprawdż jeszcze szczelność wszystkich przewodów dolotowych

najlepiej komputerem, sprawdż jeszcze szczelność wszystkich przewodów dolotowych
Wiem ze nie masz blisko ale jakbys miał ochote przejechac sie do newbridge to ja mam elm, jak rowniez mam znajomych w warsztacie którzy maja AutoBOSS V30 i BOSCH KTS`a, takze mamy rozne mozliwosci podlaczenia i sprawdzenia. Wiadomo ze jesli uda sie zdjagnozowac za pomoca mojego przylacza to masz za free, a jesli nie to to koledzy biora za polaczenie kopmpa 30 euro
POZDRAWIAM

Dzięki za propozycję i zainteresowanie.
Oczywiście skorzystam z tej opcji jeśli tutejsi mechanicy nie dadzą sobie z tym rady.
Właśnie w tej chwili działają coś tam i jak tylko będę coś wiedział od razu dam znać bo kto wie może kiedyś ktoś będzie miał podobny problem
Pozdrawiam

Po wizycie u mechaników i kilku godzinach sprawdzania co jej dolega stwierdzili ze DPF jest do wymiany.
Dziwne troche bo autko ma 56 tys km przejechane a tu taki zonk...
No ale coz zobaczymy czy usterka zostanie wyeliminowana po wymianie DPFu...
Cale szczescie ze dali ma gwarancje jak kupowalem Belle bo wydatek bym mial niesamowity...mowili ze ok 800 euro
No ale co tam dali gwarancje wiec niech robia ;)
W nastepnym tygodniu maja mi wymienic wiec zapodam wiecej informacji co i jak.

pozrawiam Alfamaniakow

witam!
co do pogrzebu narazie stanelo na fakcie iz Konrad stoi sobie na kominku i usmiecha sie do mnie co wieczor!koszt pochowku (otworzenia grobu i zakopania to 800e w gotowce)a na ta chwile do domu pogrzebowego mam zaplacic po odliczeniu wszystkiego co mi sie nalezy 3600e!wiec narazie sobie Konradek dupke na kominku pogrzeje:)

co do alfy nadal stoi przed domem!dzisiaj odpalana!akumulator o dziwo nie zdechl(nie tykalam jej przez 3 tygodnie)
no i co...nadal szuka nowego wlasciciela!mnie serducho boli wygladajac przez okno!bo mi mezusia przypomina a i kaska potrzebna teraz niezmiernie ...wiec chlopcy decydowac sie.....

ups... Drogo sobie liczą rudzielce. Dałaś może ogłoszenie na donedealu? Tam autka najszybciej schodzą. Ja namawiałem kobietę, żeby kupiła dla siebie, ale też na razie krucho z kasą stoimy. Poza tym najpierw musielibyśmy się pozbyć volvo.

musze ja wystawic...ale kurcze nie mam sily czasu enegii itd!ale chyba nie bedzie innego wyjscia!zalezy mi na czasie bo chce sie przeprowadzic ten cholerny dom przypomina mi Konrada!zreszta wredny stoi na kominku i czyta co ja pisze:)dzisaij mija dokladnie miesiac od kiedy nie ma go ze mna!a alfa na podjezdzie poprostu mnie dobija!ona byla dla Niego ukochanym autkiem tak ja pielegnowal i wogole...a tu prosze!!jest piekna i wogole ale mi sie slabo robi na jej widok!

hej eilat1!
Chyba cie widzialem dzis z rana przy stacji na monkslandzie, smigales do centrum!
ladna ta bella!
pozdro!

kurcze wiedziałem!!! właśnie też mi się coś wydawało że gdzieś już widziałem twoją belle... ale człek z rana to jeszcze zaspany ;) Musimy jakiś mini zlocik zorganizować ;)
pozdrawiam

musze ja wystawic...ale kurcze nie mam sily czasu enegii itd!ale chyba nie bedzie innego wyjscia!zalezy mi na czasie bo chce sie przeprowadzic ten cholerny dom przypomina mi Konrada!zreszta wredny stoi na kominku i czyta co ja pisze:)dzisaij mija dokladnie miesiac od kiedy nie ma go ze mna!a alfa na podjezdzie poprostu mnie dobija!ona byla dla Niego ukochanym autkiem tak ja pielegnowal i wogole...a tu prosze!!jest piekna i wogole ale mi sie slabo robi na jej widok!

Może zostaw ją sobie... I tak wszystko będzie Ci go przypominać, a przynajmniej jego ukochana Bella będzie w dobrych rękach... Sprzedasz obcemu i po nocach będziesz się zastanawiać, czy na pewno nic jej nie jest.

eliat1
hej, jesli wszystko dobrze pojdzie to w wekeend odwiedze cie nowo bella!
uh juz sie nie moge doczekac, mam nadzieje ze opis sprzedajacego jest realny!!
pozdro.

wow no to fajnie by bylo. jakbys potrzebowal jakiejs pomocy to daj znaka. Jesli autko jest w necie to podaj linka na PW
lukne sobie ;)
pozdro

Ja na nia poluje juz jakies 2 miechy i z gosciem jakos dogadac sie nie moge!!! :(
Albo nie odpisuje na maile albo telefonu nie odbiera albo w ostatnim momencie mi daje znac ze niestety ale w tym terminie nie moze sie ze mna spotkac
Ale nic moze tTy bedziesz mial wiecej szczescia
POWODZONKA

czester085

No siemka.
Autko wygląda ciekawie. Mój brat ma taką czarną ale z 3.2 motorkiem, eh jak to chodzi ;)
Widziałem w opisie że autko ma semi-automat skrzynię...??
Trzeba dobrze oblukać żeby niespodzianek nie było.
Ale skórka klima i BOSE to już wypasik
Napewno w realu wygląda jeszcze ciekawiej więc kupuj Panie kolego i dawaj dawaj bom ciekawy też :)

Widziałem w opisie że autko ma semi-automat skrzynię...??
Trzeba dobrze oblukać żeby niespodzianek nie było.

wlasnie mowa o skrzyni!!
Kobieta smiga 147 w 1.6, urwala sie linka skrzyni biegow! jest tylko 3 i 4 bieg!
uwierzycie! niemoge nigdzie dostac linki, nawet w moto sklepach nie moga zamowic!
a na szrocie w mullingar facet chce STOWKE za dwie (komplet) uzywki! no chyba pozdradal zmysly!
ebay i alegro - pustka
zostaje tylko dealer, az boje sie pomyslec ile chce za nowke??

moze znacie kogos kto ma 147 na czesci, chetnie kupie linke!!

Amortyzatory
Powrót