Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

Skasowałem błąd AIRBAG dzięki uprzejmości kolegi z forum, którego pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Regeneracja kompletna kompresora klimatyzacji... a portfel mocno schudł.

przejechałem się :

a dziś
wymiana oleju Valvoline maxlife
filtr oleju
filtr powietrza
odkurzyłem i umyłem :)

Ostatnia edycja:
Wymieniłem olej Texaco Havoline 10W/40 filtr oleju i filtr powietrza łącznie zapłaciłem 171,60zł :)

Wczoraj odebrałem auto po wymianie kompletu wahaczy z tyłu (http://www.allegro.pl/item1027366062_wahacz_drazek_reakcyjny_tyl_alfa_romeo_147_156.html). Przy okazji nowe linki ręcznego bo stare w zimę przymarzały no i już wisiały przy ziemi. Dziś ustawienie zbieżność i kolejna niespodzianka :eek: - prawy górny wahacz do wymiany (już znalazłem: http://www.allegro.pl/item1028000576_wahacz_gorny_alfa_romeo_147_156_prawy_trw.html).

Żona mnie zabije ale trudno (będę musiał pomyśleć o czymś ładnym dla niej :date:)
O kobiety trzeba dbać!

Ostatnio nowe fele TOORA "18", a bella właśnie dostaje nowy zawias przód tył, i parę drobiazgów ekstra, w tym fabryczne łożyska przód koszt.... wiadomo bezcenne:eek:
Pozdro dla wszystkich

Ostatnia edycja:
kupiłem wahacz górny i dolny firmy VEMA i zaprowadziłem bellę do doktorka

Pomalowanie wkładów lamp przednich na czarno i całkowita polerka szkieł reflektorów , od 400 do 2000 a potem tempo wszystko ręcznie D:: Trwało to 5 dni ale warto było. No i jak co tydzień ręczne mycie a potem pasta koloryzująca "TURTLE" ,odkurzanie i czyszczenie środka .

Zdiagnozowany i naprawiony problem z poduchą, oraz regeneracja znaczka :D
de27841a9822a72b.jpg

Ostatnia edycja:
Wymiana gum na zawieszeniu przednim :)
w końcu cisza :rolleyes:
nic nie stuka
nic nie puka

Aż przyjemniej się jezdzi:P
gdyby tylko nie te polskie dziurawe drogi:mad:

Boli mnie prawa ręka i nadgarstek ;) od wcierania wosku :D do tego czarnidło do plastików i jutro w trase :D:D:D

wczoraj:

wymiana koncowego wydechu na ultera,
nowe filtry + olej,
naprawa podłokietnika oraz wymiana żarówek
nowy odbojnik w drzwiach i naprawa przycinajacej szyby

dużo przeklinania ale po skonczonej pracy, miłosc do AR jeszce wieksza :D

Yyyyy a ja umyłem i nawoskowałem... Świeci się jak psu **** :D

+ odkurzyłem i założyłem naprawiony włącznik szyby el. pasażera (ostatnio zepsułem :D )

Amortyzatory
Powrót