Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Po adresie alfa romeo silesia wygląda mi to na imprezę robioną przez polmozbyt tfu przez katowicki Ganinex. Jeśli tak faktycznie jest to radzę trzymać się od tej imprezy z daleka.
Ceny również mocno nieatrakcyjne. Cały dzień na torze kielce z instruktorem 1:1 kosztuje sporo mniej.....
Po adresie alfa romeo silesia wygląda mi to na imprezę robioną przez polmozbyt tfu przez katowicki Ganinex. Jeśli tak faktycznie jest to radzę trzymać się od tej imprezy z daleka.
Ceny również mocno nieatrakcyjne. Cały dzień na torze kielce z instruktorem 1:1 kosztuje sporo mniej.....
Co masz na myśli pisząc "po adresie alfy romeo silesia"?
Ja mam jeszcze inne pytanie, już poza torem, ale w temacie klubu Q i akademii: myśleliście może o opcji krótkoterminowego wypożyczenia samochodów? Bo ja bym np. wolał dać te 2500 zł nie za przejechanie się godzinę na torze, ale za możliwość weekendowej przejażdżki Giulią Q lub 4C. Zdaję sobie sprawę, że to (chyba wszystkie) samochody klubowiczów i raczej żaden właściciel nie chciałby oddawać komuś na weekend swojej zabawki, ale: kto pyta nie błądzi ;-)
Za 2500 spokojnie wypożyczysz na dwie doby z wypożyczalni. W Krakowie jest jedna taka z białą Giulią Q![]()
jestem zainteresowany - ktoś mogłby mi odpowiedzieć na 2 pytania: alfa romeo giulia veloce Q4 2.0T na tym torze: zabije swoje hamulce? zniszczę doszczętnie opony?
opony mam bridgestine potenza i mam 1-1,5 nad ogranicznikiem - więc chciałem je właśnie na śmietnik dać - to byłaby idealna okazja - chyba że z takimi oponami lepiej w ogóle się nie pojawiać tam...
to w polsce nie ma 20 Q ze quadrifoglio polska szuka chetnych u zwyklych uzytkownikow ?![]()
Nie byłem na tym torze (dopiero będę), więc w tym kierunku się nie wypowiem, natomiast z tego co widzę po wcześniejszych spotkaniach na torach, to opony nie lecą w oczach, więc pomysł z wykończeniem tam jest myślę bardzo ok.
Hamulce...na Kielcach nam dymiły lekko ale jeżdżą dalej.. wszystko zależy jak będziesz jeździł, jak emeryt to luz![]()
przygotuj się że na silesii jak jest przyczepnosc (czyt sucho) to opony zajedziesz w kilkanaście kółek, a hamulce starczaja na max 20 sesji po 20 minut... o ile ciśniesz
dwie długie proste i ostre dohamowania za nimi skutecznie testują wytrzymałość hamulców, kielce tutaj nie maja sie nawet co równać, to samo poznan. Silesia jest moim zdaniem najbardziej wymagajaca jezeli chodzi o opony i hamulce.
poniżej stan opony po kilku 20 minutowych przejazdach
![]()
w
Alfa Romeo Silesia to Ganinex. Wyznaję zasadę że zadowolony klient powie o firmie trzem znajomym, niezadowolony dziesięciu. I to aktywnie robię z tym polmozbytem. Oni nie mają nawet autoryzacji na serwis Q...
https://youtu.be/yESGQ-UczuMP
Wysokie koszty rozumiem. Wynajem toru kosztuje swoje. Ale wyboru partnera nie.
Jeszcze raz..
Organizatorem eventu jest Q.Polska, a dokładniej mówiąc akademia (QPRA).
Czemu Ganinex jest partnerem? Bo jak narazie jako jedyni rozumieją istotę działania QP, angażują się i pomagają.
Natomiast rozważania czy są Ganinexem czy Polmozbytem, czy robią coś lepiej czy gorzej, są zupełnie nie w temacie na tym wątku, więc nie ciągnijmy tego dalej.
Szykuje się impreza, która jestem przekonany, że wzorem poprzednich będzie na b.wysokim poziomie. Można się czegoś nauczyć, zintegrować z fajnymi ludźmi i dobrze bawić. Także gorąco namawiam
- - - Updated - - -
Wczoraj też był mały event, poczytajcie..
www.qpra.pl