[Giulia] wynajem długoterminowy

Wczoraj rozmawialem z dilerem i powiedzial ze mi sie udalo ze bralem auto w marcu, bo od pierwszego kwietnia ceny poszly do góry! Jeżeli chodzi o auta z reklamy (abonament.alfaromeo.pl) to chyba jest bez zmian, ale wersje 280hp juz sie nie kalkulują tak fajnie.

A jeżeli chodzi o odliczenie podatku to faktycznie odliczamy 0,75 kwoty od kosztów i polowe vatu od całej raty, gdyż to jest wynajem i nie spłacamy auta. Nie interesuje nas wartosc auta.

Skąd wy bierzecie to 75%? Z tego co wiem początkowe takie były zalożenia, ale się zmieniło i wrzuca się całość.

75% tyczy się kosztów takich jak paliwo etc. nie kwota wynajmu

Skąd taki wniosek? Bo póki co z tego co wiem, jest problem z systemem leaseplanu i nie robią wycen.
Z 2 salonów takie info mam.

mi przeliczyli, co prawda mega wypasiona Giulie 280km spełniająca warunki promocyjne co do wyposażenia i wyszło...

2700netto, ze nawet sprzedawca sam zrezygnował z wciskania mi takich warunków

Skąd wy bierzecie to 75%? Z tego co wiem początkowe takie były zalożenia, ale się zmieniło i wrzuca się całość.

75% tyczy się kosztów takich jak paliwo etc. nie kwota wynajmu

Może niedokładnie się wyraziłem - chodziło mi o koszty eksploatacji przy umowie leasingu z 2018 r. Szybciej napisałem niż pomyślałem.

mi przeliczyli, co prawda mega wypasiona Giulie 280km spełniająca warunki promocyjne co do wyposażenia i wyszło...

A możesz napisać kiedy dostałeś wycenę i w którym salonie?

2700? To jakis dramat, moge dac max 2100 netto za Veloce z ubezpieczeniem w wersji golas (ewentualnie zmiana koloru +wyswietlacz 7")

Tylko, że to nie był golas tylko wypas ;)
W alfa abonamencie nie było golasów, z tego co pamiętam minimalne wyposażenie to: Pakiet asystent kierowcy plus, paket convinience, łopatki, alarm, tempomat adaptacyjny, 7" wyświetlacz, Android Auto i kolor metalik. I taka chyba 1800 miesięcznie kosztowała.

Tylko, że to nie był golas tylko wypas ;)
W alfa abonamencie nie było golasów, z tego co pamiętam minimalne wyposażenie to: Pakiet asystent kierowcy plus, paket convinience, łopatki, alarm, tempomat adaptacyjny, 7" wyświetlacz, Android Auto i kolor metalik. I taka chyba 1800 miesięcznie kosztowała.

1800 z OC/AC za Veloce? Gdzie taki deal ;D

No tak było w alfa abonamencie.
Dostałem właśnie wycenę na nowych warunkach: za giulię veloce skonfigurawaną na 242tys zawołali 2700 netto/miesięcznie. Żart :D
Pan z salonu powiedział, że leasplan na ten rok założył sprzedaż 500 aut (jeep/alfa/fiat) a sprzedali ich tylko w marcu grubo ponad 1000.

Sorry ale takie traktowanie klijentów to jest delikatnie mówiąć żart.
30/03 dostałem ofertę na najem pod mój konfig.
Następnie już w kwietniu udaję się do salonu (30/03 to była sobota) a sprzedawca powiedział ze wszystko co ustaliliśmy jest nieaktualne bo leaseplan miał jakiś bład w wycenac.
Jeżeli tak postępuje marka premium to dziękuje.
I przygoda z AR skończyła się zanim się dobrze nie zaczeła.
Z drugiej strony to może lepiej, bo jak traktuja tak klijenta przed zakupem to co musi być po finalizacji.

Sorry ale takie traktowanie klijentów to jest delikatnie mówiąć żart.
30/03 dostałem ofertę na najem pod mój konfig.
Następnie już w kwietniu udaję się do salonu (30/03 to była sobota) a sprzedawca powiedział ze wszystko co ustaliliśmy jest nieaktualne bo leaseplan miał jakiś bład w wycenac.
Jeżeli tak postępuje marka premium to dziękuje.
I przygoda z AR skończyła się zanim się dobrze nie zaczeła.
Z drugiej strony to może lepiej, bo jak traktuja tak klijenta przed zakupem to co musi być po finalizacji.

Przecież jak dostałeś oferte to masz termin jej obowiązywania! Ja np. miałem kalkulacja z dnia / ważna do. Łącznie czas na podjęcie decyzji 10 dni!!!! Chyba, że wpadłeś do salonu zapytać się ile mniej wiecej bedzie kosztować i nie dostałeś oferty do ręki!

Stelvio znowu wychodzi lepiej niż Giulia

ale mimo wszystko kiwetniowe warunki sa srednie i jednak szukam innej marki

Wicie rozumicie, nie mozna zepsuc rynku, przeciez te wszystkie samochody z wynajmu komus trzeba bedzie sprzedac zeby nie stracic

[emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Byłem podpytać u bydgoskiego dealera alfy, jak wyglądają sprawy po 1 kwietnia.
Aktualnie z Leaseplanu są promocyjne warunki na konkretny model z konkretnym wyposażeniem za 1813 zł netto (Veloce). Wybiera się tylko kolor z palety lakierów metalicznych i kolor wnętrza. Specyfikacja jest nawet wystawiona na otomoto: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...-z-ubezpieczeniem-i-przegladami-ID6BE6do.html
Minus to brak takich konfiguracji u nich na stoku, więc wszystko do zamówienia.

Konfig spoko, cena też. Veloce + takie minimum żeby było fajnie. NIe wymieniają pakietu Komfort na liście wyposażenia, ale z drugiej strony na zdjęciach jest slot USB w nad uchwytami na kubki, a to jest częścią pakietu Komfort:
Pakiet „Komfort” 8LV
RSX Tylny port USB
384 Air Quality System
57J Szyba z fi ltrem przeciwsłonecznym
6NT Chłodzenie przedniego schowka
693 Nawiewy na tylną kanapę
83X Przedni port USB/ gniazdo 12v

Zdjęcia real, czy podglądowe?

ja mam parę dodatkowych opcji ponad to, ale za takie pieniądze to bym nie marudził i brał taki konfig (moje minimum i tak było niżej, tyle że przed zamawianiem dorzuciłem kilka opcji, a w dzień zamawiania jeszcze 2 pakiety - chyba się podjarałem wtedy bardzo). no ale w leasingu dziś płacę po prawie 4k/m-c netto, przy 20% wkładzie i osobno ubezpieczenie/przegląd itp, tak więc jeśli to faktycznie 1813zł netto/m-c ze wszystkim to IMHO oferta bardzo fajna. Szkoda że takich nie było rok temu.

Wg mnie fotki są poglądowe (jeśli się nie mylę na zdjęciu jest Super) z felgami, na których Veloce standarodow wyjeżdża. Nie mają tych aut na placu.
Pakiet Komfort bardzo by się przydał, ale, jak to mówią, przyzwyczajenie druga natura człowieka ;-)
Ważne, że jest Carplay i Asystent kierowcy plus. Natomiast jestem zaskoczony adaptacyjnym tempomatem, bo to jednak bardzo droga opcja za ponad 5k.

Jak dla mnie brakuje jedynie właśnie pakietu komfort i pakietu Lightning.
Śmieszne jest to, że jak dołożycie sobie jakieś opcje w konfiguracji to leasplan dowali taką cenę, sumarycznie 2 razy tyle co te opcje są warte ;)
Jak w zeszłym tygodniu pytałem o konfig jak powyżej + opcje za 12tys to dowalili ratę o 900zł wyższą :D

tak samo bylo w ALD - doposazone Super wg swojego konfigu, z 1600 netto robilo sie 3800 netto a opcji bylo np za 30tys wg ich podstawowego...
widocznie maja jakis dziwny deal z FCA na jeden konfig.

mysle ze bez pakietu lighing da sie zyc, w koncu w Veloce w standardzie jest xenon 25W. z komfort trzebaby potwierdzic, ale znajac dealerow mogli pofotografowac cokolwiek podobnego co mieli na stocku. z tego pakietu dla mnie wazna byla szyba z filtrem IR, ale reszta to tylko mniej znaczace dodatki IMHO.

Byłem podpytać u bydgoskiego dealera alfy, jak wyglądają sprawy po 1 kwietnia.

Aktualnie z Leaseplanu są promocyjne warunki na konkretny model z konkretnym wyposażeniem za 1813 zł netto (Veloce). Wybiera się tylko kolor z palety lakierów metalicznych i kolor wnętrza. Specyfikacja jest nawet wystawiona na otomoto: https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-...-z-ubezpieczeniem-i-przegladami-ID6BE6do.html
Minus to brak takich konfiguracji u nich na stoku, więc wszystko do zamówienia.

Ale czy mi sie wydaje czy to jest wersja super? Veloce ma 280km a tu w specyfikacji mamy 200

Ale czy mi sie wydaje czy to jest wersja super? Veloce ma 280km a tu w specyfikacji mamy 200
Dobrze Ci się wydaje - oferta dotyczy wersji Super (Tkanina czarna/skóra techniczna) z dodatkami, a na zdjęciu jest Veloce (sportowe fotele i aluminium w środku) :D
P.S. Najtańsze Veloce bez żadnych dodatków kosztuje dziś cennikowo 200 tys.

Amortyzatory
Powrót