[159] Regeneracja wahaczy

Na przeglądzie wyszło, ze mam zużyte tuleje z przodu a jedna naderwaną. Czy w związku z tym wypadałoby regenerować całe wahacze? Przebieg ponad 250k km, z czego 180k km po belgijskich autostradach.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Stowka

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
[MENTION=22195]jasio79[/MENTION], to normalnie idzie regenerować? u mnie padł górny prawy i jak zdemontowałem go, to na pierwszy rzut oka nie idzie tego regenerować .. kupiłem więc nowy trw bo tylko takie były u mnie w okolicy. Pozdro

[MENTION=22195]jasio79[/MENTION], to normalnie idzie regenerować? u mnie padł górny prawy i jak zdemontowałem go, to na pierwszy rzut oka nie idzie tego regenerować .. kupiłem więc nowy trw bo tylko takie były u mnie w okolicy. Pozdro
Idzie ale trzeba wiedziec jak. Otwiera sie go specjalnym nozem na wiertarce potem zaprasowuje kapselek.
Jestes kolejnym fanem poliutetanow ze chcesz sam sworzen?

Nie jestem, pytałem z ciekawości :) jak ten mój trw padnie szybko to pewnie następny to regeneracja.. kilometry bardzo szybko nabijam

Na stronie 2 i 3 tematu chłopcy, tak "chłopcy" urządzili sobie dysputę o przysłowiowych "babach". Wstyd!!! Jak macie zamiar pierd....o dupie Maryni, to nie na forum.

Zdecydowałem się na zakup regenerowanych u Jasio79.
Wymieniam cały komplet.

Do Jasio79 - masz zapchaną skrzynkę mailową.

- - - Updated - - -

Wymieniam cały komplet.

Zauwazylem. Po swietach wahacze ida jak piwo w zabce w niedziele wolna od handlu i standartowe 120 wiadomosci starcza mi na max kilka dni
Wymieniam cały komplet.

- - - Updated - - -

Wymieniam cały komplet.

Jasio79, Jestem zainteresowany zakupem przedniego prawego dolnego wahacza do AR159. Kontakt na priv przez forum nie działa.

Ostatnia edycja:
u mnie od kilku dni jeczy jak stary tapczan przy skrecaniu. Pewno sworzen juz sie skończyl choc luzów nie ma.

Niestety i mnie dopadł ten problem. Mam Alfa 159 z 2006 roku. Po 190 tyś. km posypały się sworznie w górnych wahaczach. Lewy wali jak opętany na nierównościach.
Wahacze oryginalne.

To skoro tu trafiłeś i masz oryginalne wahacze, tzn że wiesz co robić. Kolega jasio79 na pewno poradzi!

Wysłane z Tapatalka

Tak też myślę, że to najlepsza opcja z możliwych sądząc po Waszych wypowiedziach.

Ja zdecydowałem się na regenerację i jestem zadowolony.

Wysłane z Tapatalka

W linku ciekawy test wahaczy na przykładzie VW/Audi

https://www.youtube.com/watch?v=pZXSg1z-rls

Co prawda moim zdaniem powinien zrobić jeszcze test pod jakim ciężarem wyrwie się sworzeń ale daje to pogląd na różnice w jakości orginałów/dobrych zamienników i najtańszych zamienników

Od przyszłego tygodnia mam urlop i nie będzie mnie z przerwami około 2 tygodnie. Jeśli komus z was się spieszy to proszę o info na priv

Czy regenerowane wahacze dolne są jeszcze dostępne? Potrzebuję komplet dolnych do 159.

Amortyzatory
Powrót