Jestem po wizycie u radcy prawnego..narazie kazal nic nie robic tylko czekac na ruch ze strony kupujacego czy nie odpusci tej sprawy co wykaże jego rzeczoznawca dopiero pozniej mozna dalej zastanowic sie co z tym robic dalej
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam nie wiem czy weszlem w dobry dzial ale problem polega na tym ze sprzedalem przed swietami swoja alfe romeo 159 auto bylo po kolizji drogowej ucierpiała lewa strona maska zderzak nadkole oczywiscie cene opuscilem dokladnie 16tys (...)
Niekoniecznie to musi wyglądać na celową zagrywkę. Trochę bronię gościa bo wydaje mi się, że miał po prostu pecha. Jest teraz w przysłowiowej czarnej d.pie i dlatego straszy że odbierze swoje 23, żeby zmusić naszego forowicza do partycypowania w kosztach. Tonący brzytwy się chwyta.
Dlaczego nie musi być oszustem zawyżając kwotę do 23 tys. Np dlatego, że zrobił to w celu podwyższenia sobie kosztów, ale nie tylko. Mógł np wymyślić konstrukcję w celu wyciągnięcia np dotacji Unijnej. Mógł także zrobić to po to, a by np bank mu to zrefinansował. Mógł także zawyżyć swój udział finansowy w jakimś przedsięwzięciu. Możliwości wiele.
Szkoda że mamy takie liberalne prawo bo jakby mu ręce i nogi ktoś połamał bez konsekwencji to by się odechciało wałków
Domaganie się kwoty z faktury a nie realnej przesądza o tym że to naciągacz a nie zwykły kupujący który ma problem.
Piszcie w wątku na głównej.Teraz to ja bym powołał swojego rzeczoznawcę i bym sprawę walkowal. Nie chce mi się do końca wierzyć w to, że pompa rozleciala się po złej naprawie.
Witam , posiadam komplet dokumentów : opinie rzeczoznawcy , fakture za naprawe oraz fakture za holowanie pojazdu . Według opini rzeczoznawcy przyczyną awari było pęknięcie pompy olejowej w skutek przebytej kolizji . Kupiłem samochód z przeszłością pokolizyjną ale po dokonanej naprawie . Opinia wskazuje że naprawa pokolizyjna nie została wykonana rzetelnie i nie został przywrócony stan techniczny z przed kolizji . Decyzją rzeczoznawcy odpowiedzialność za powstałe uszkodzenia z tytułu rękojmi ponosi sprzedający . W dniu dzisiejszym odebrałem przygotowany pozew ale wolal bym sprawe załatwic polubownie ponieważ wolałbym mieć zwrot cześć kosztów teraz niż zwrot całość po długim czasie jaki wymagaja rozprawy sądowe . W wypadku braku odzewu w poniedziałek składam pozew .
- - - Updated - - -
Wlasnie dostałem wiadomosc od tego kolesia ktory kupil ode mnie alfe po wypadku ci ktorzy czytali post w grudniu pamietaja co pisalem pomozcie co z tym zrobić
Według opini rzeczoznawcy przyczyną awari było pęknięcie pompy olejowej w skutek przebytej kolizji