Wymiana dysz spryskiwaczy

Miałeś płyn do dupy. Przecież zamarza ciecz a nie spryskiwacz :sarcastic:

no to jak jak chcesz z podgrzewaczem to trzeba by było pociągnąć instalacje, ale nie mam pojęcia czy tam musi być stały prąd czy tylko czasowy ;) żeby nie było tak że dysze będą grzały nawet na zgaszonym silniku ;) więc trzeba by było zastosować przekaźniki czasowe i prąd po zapłonie ;)

Podłączył bym pod grzanie tylnej szyby. Pytanie tyko czy mają takie same gabaryty?

Temat już był - w octavii te dysze grzeją cały czas jak masz odpalone auto. Sprawdzałem.

dziś u siebie montowałem te od Skody i jest jeden problem. Są tak jak by za wysokie i maska na nich się opiera i automatycznie podnosi je do góry i spryski walą do góry. Hmm i teraz problem co zrobić ? :)

A montowałeś zwykłe czy z podgrzewaniem?

no właśnie montowałem zwykłe :| no jeszcze są za wysokie, chyba będę musiał delikatnie na zawiasie podnieść maskę jutro;)

A u Jarka działają bardzo dobrze - testowałem. :)

mam na to patent ale jest trochę roboty z tym ;) jutro będę z tym walczył ;) mam nadzieje że pomoże ;) na szczęscie mam drugie podszybie jak coś nie wyjdzie wrócę do oryginalnych dysz ;)

Panowie sytuacja opanowana, najlepiej jest zeszlifowac miejsce w którym siedzi dysza no i musiałem delikatnie podnieść maskę na zawiasach bo poprostu gdy była zamknięta opuszczała dysze i strumień wody psiukal po wycieraczkach, a teraz jest idealnie ☺

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Panowie sytuacja opanowana, najlepiej jest zeszlifowac miejsce w którym siedzi dysza no i musiałem delikatnie podnieść maskę na zawiasach bo poprostu gdy była zamknięta opuszczała dysze i strumień wody psiukal po wycieraczkach, a teraz jest idealnie ☺

A nie można było spiłować troszkę z góry i z dołu np. ten spryskiwacz ? Może uniknąłbyś podnoszenia maski, bo tak to może wystawać ponad błotniki.

No to tez jest dobre rozwiązanie ale powiem Ci ze nie pomyślałem o tym. Maska musiała być kiedyś ściągana bo z jednej stronybyła niżej niż z drugiej ☺

No to tez jest dobre rozwiązanie ale powiem Ci ze nie pomyślałem o tym. Maska musiała być kiedyś ściągana bo z jednej stronybyła niżej niż z drugiej ☺

Rozumiem ;) Nie no jeśli jest opcja go spiłować to zawsze lepiej jego jak podszybie[emoji14]A maska bardzo możliwe, choć nie zawsze, bo może jeden amor słabiej trzyma i po jakimś czasie maska może z jednej strony pójść wyżej a drugiej niżej. Także reguły nie ma,chyba że na śrubach widać ze były ruszane[emoji14]

Amorki nie mają przecież wpływu na ustawienie maski. Regulacja jest na zawiasie.
Tak ale jak jeden słabiej trzyma to ten mocniej trzymający może wyrywać maske w jedna stronę przy otwieraniu. Taka mam teorie[emoji14]

Nie bardzo. Zawias jest na stałe. Amorek tylko służy do łatwiejszego otwarcia i podtrzymania maski.

Ogólne moje spostrzeżenia przy montażu tych dysz są takie ze te od skody są dużo wyższe od tych oryginalnych i trzeba spilowac po długości no i na wysokości bo są za wysokie i niestety są opuszczone na sam dół a i tak delikatnie za wysoko pryskaja

Amortyzatory
Powrót