[MiTo] Aktualizacja Blue&Me

Auto
Alfa Romeo GT 1,9 JTD
Jak zaktualizować Blue&Me?

Witam. Czy jest dostępna jakaś aktualizacja B&M ? Jak sprawdzić jaką wersję mam? :confused: ;)

Ostatnia edycja:
A coś konkretnego wnosi ta aktualizacja? :D Czytałem o Eco Drive, ale podobno tylko dla silników 1,6 diesla :( Coś jeszcze?

Eco Drive jest we Fiacie. W aktualizacjach dla Alfy jakichś istotnych zmian nie ma.

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

A co ja biedulka mam zrobić by mieć język polski w blu&me?

Ja w 3 minuty zmieniłem język na polski w Blue&Me ;) pobierasz plik ze stronki, wrzucasz na pendrive'a i podłączasz do usb w aucie. Reszta zrobi się sama. Dosłownie parę chwil i cieszyć się można j. polskim. Co do B&M Nav nie wiem, ale poszperać w Internecie warto ;) Być może ten jeden plik spolszczy i Nav :p
Podpowiedź: pendrive z tego co mi wiadomo musi mieć system plików FAT32 i posiadać tylko pliki aktualizacji ;)

Ostatnia edycja:
Ja w 3 minuty zmieniłem język na polski w Blue&Me ;) pobierasz plik ze stronki, wrzucasz na pendrive'a i podłączasz do usb w aucie. Reszta zrobi się sama. Dosłownie parę chwil i cieszyć się można j. polskim. Co do B&M Nav nie wiem, ale poszperać w Internecie warto ;)
W zwykłym to problemu nie ma. Jeśli chodzi o nav to szukałem w necie nie tak dawno i była wersja, że się nie da. Pytam, bo może coś się w tym temacie zmieniło ;)

Nie wypowiadam się w sprawie Nav, bo nie posiadam w swojej MiTo ;) nie ma opcji spolszczenia tylko b&m, bez Nav?

Nie wypowiadam się w sprawie Nav, bo nie posiadam w swojej MiTo ;) nie ma opcji spolszczenia tylko b&m, bez Nav?
Kiedy ostatnio szukałem (dość niedawno) można było zrobić tylko tak, że B&M gada po polsku, ale całe menu jest po angielsku - i to osiągnąłem u siebie. Podobno tak samo jest w autach kupionych w polskim salonie i nic się nie da z tym zrobić. Ale może coś się zmieniło...

Na dzień dzisiejszy można zrobić tylko tak, że B&M gada po polsku, ale całe menu jest po angielsku - i to osiągnąłem u siebie. Podobno tak samo jest w autach kupionych w polskim salonie i nic się nie da z tym zrobić. Ale może coś się zmieniło...

Dokładnie, taki sam efekt mam u siebie. Nie mniej jednak, zawsze to jakaś zmiana i ułatwienie ;)

Z tego co wiem język menu ma się nijak do języka Blue&Me - to są zupełnie dwie różne rzeczy. Mi po ostatniej aktualizacji Blue&Me zaczęło po błedzie USB 10 gadać po włosku, mimo w dalszym ciągu polskiego języka w menu. Wgranie ponowne polskiego języka do Blue&Me rozwiązało problem.

Właściwie jedyny problem z aktualizacjami BM stanowi dobranie pendrive'a, z którego będzie on się poprawnie aktualizował. U mnie finalnie stanęło na 4 GB Sandisku, z którego zawsze idzie szybko i bezproblemowo. Z Kinstonem 2GB jak i 16GB zawsze miałem jakiś problem, albo w ogóle ich nie widział, albo aktualizacja szła wieki (mimo wersji High Speed obu). Zauważyłem, że Alfa nie przepada również za formatowaniem pendrive na FAT32 z OSX-a, teoretycznie nie powinno to mieć znaczenia, ale miałem już ze dwa razy tak, że na stick sformatowany pod OSX BLue&ME grymasił, a od ręki łyknął aktualizację po sformatowaniu spod Windows.

a czy ktoś z Was ma b&m 1generacji w Mito bo u mojej mamuśki nie dość ze menu jest po ang(nie ma do wyboru jezyka pl) to jeszcze szczeka po francusku. auto ma B&M z navi tom tom na patyku...

Masz na myśli zmianę języka na polski całego interfejsu, tzn. menu, komputera etc. ? Czy samego systemu Blue&Me (głosik już mówi mi po polsku) ? Bo jeżeli całości to na pewno pobawię się, tym bardziej, że dziś mam wolne :D
Całości - w tamtym temacie hest opisane jak to zrobić.

[MENTION=66307]MrDundetsztyc[/MENTION] a wiesz moze ktorą wersje masz bo u mnie nie da się pobrać językòw po wgraniu plikumz USB...

Amortyzatory
Powrót