Multiecuscan-wady i zalety.

Od jakiego roku w jtd można sprawdzić korekty. Moja alfa jest z 2004 cf3 i nie mogę odczytać tych danych.

Od jakiego roku w jtd można sprawdzić korekty. Moja alfa jest z 2004 cf3 i nie mogę odczytać tych danych.

Jeśli mnie pamięć nie myli to nie jest to związane z rocznikiem, a ze sterownikiem ECU. Dopiero EDC16 miały tą możliwość.

Właśnie też muszę sobie kupić ten kabelek, bo Viaken nie wszystkich ogarnia :(

a ten program torque na androida już dobrze działa z jtd edc15? bo jak pamiętam rok temu była lipa z mierzeniem doładowania itp

Albo fachowca co wywali immo ze sterownika.

Wymiziane S3 mini!

Jasne, ale chodzi mi o dodanie dodatkowego kluczyka z pilotem. Niestety posiadam tylko jeden, bez pilota ;/

No to albo wywalasz całkowicie immo albo jedziesz z modułem immo gdzieś żeby Ci odczytali kod i dorobili kluczyk.

Miał ktoś problem z komunikatem latency too high? Podłączane przez wtyczkę 3 pin, sam interfejs chodzi bezproblemowo z innym autem (też 3pin, fiat, oraz po odłączeniu przejściówki na 3pin działa z OBD2). Niestety na dwóch laptopach i dwóch systemach jest to samo. Mam interfejs z viaken, Vag kkl bez przełącznika. W ustawieniach programu zmieniane opcje dotyczące komunikacji na slow, nic nie pomagało.

Miał ktoś problem z komunikatem latency too high? Podłączane przez wtyczkę 3 pin, sam interfejs chodzi bezproblemowo z innym autem (też 3pin, fiat, oraz po odłączeniu przejściówki na 3pin działa z OBD2). Niestety na dwóch laptopach i dwóch systemach jest to samo. Mam interfejs z viaken, Vag kkl bez przełącznika. W ustawieniach programu zmieniane opcje dotyczące komunikacji na slow, nic nie pomagało.

Chyba kazdy kto bawił się kkl - zmień sobie latancy time z 16 na 1 ms i bufor transmisji i odbioru z 4096 -256 i bedzie pracowac jak miło ;)

Witam wszystkich. Czy wie ktos jak znalezc wlasciwe wartosci dla silnika 1.9 JTDm 159 2008 ?

Wiadomo, te wszystkie liczby w parametrach FESa nic mi nie mowia.sam sobie nie zdiagnozuje. z gory dzieki

Amortyzatory
Powrót