Przednie lampy do GT

• Autor wątku Autor wątku soris
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

soris

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
Ostatnia edycja:
obydwa są tej samej firmy

a i oryginalne są AL przynajmniej ja mam takie

Za niewiele więcej zrobię Ci takie
sf03.jpg

a czym one się różnią od fabrycznego ksenonu ? Moje seryjne wyglądają identycznie :]

Twój fabryczny xenon jest prawdopodobnie na D2S. Ja przerabiam na H7, wtedy można jeździć też na zwykłych żarówkach.
A zwykłe lampy są bez soczewek

Ja linków nie dawałem :) U siebie mam fabryczny ksenon i wygląda tak jak u Proxima. Ciekawe czy te "przerabiane ksenony" świecą tak samo jak seryjne, które oceniam jako totalną lipę.

Fakt, pomyliłem Cię z autorem wątku;) z którego roku masz auto? u mnie też ujowo świeciły, ale jakieś 2 lata temu wymieniłem reflektory bo chciałem czarne:) i przy okazji nowe żarówki wysokiej klasy i poprawa była drastyczna:)chociaż myślę, że porządne czyszczenie i polerka środka przyniosłaby ten sam efekt;) te soczewki są jakieś kiepskie chyba, ale nie znam się...

Cześć,
Podczepię się pod temat, bo potrzebuję prawy ksenon do mojej GT.
Na allegro sprzedawca z Łodzi wystawia kilka sztuk i taki, który by mi pasował, ale na razie "ma problem z odbiorem od kuriera".
Niby sprzedawca sprawdzony, bo już kilka rzeczy u niego kupiłem bezpośrednio.
Przez jego "problem z kurierem" zastanawiam się czy dużym kłopotem byłaby zmiana na zwykłe lampy. Innych ofert sprzedaży ksenonów nie znalazłem.
Pytanie tylko, czy zmiana na zwykłe nie będzie profanacją? ;)
Ponadto, czy nie będzie problemów z podłączeniem zwykłych reflektorów - zmiana końcówek/wiązki itp.?
Z góry dziękuję za rady/porady/opinie.

Te soczewki sa naprawde spoko , fajnie swieca , ładnie odcinają ale jest jeden duzy problem , nie maja homologacji :/
Ale jest to duzo tansza alternatywa dla orginalnego xenonu w alfie GT gdzie komplet lamp kosztuje ponad tysiaka

Te soczewki sa naprawde spoko , fajnie swieca , ładnie odcinają ale jest jeden duzy problem , nie maja homologacji :/
Ale jest to duzo tansza alternatywa dla orginalnego xenonu w alfie GT gdzie komplet lamp kosztuje ponad tysiaka
Tysiac z kawalkiem to kosztuje jedna nowa lampa xeno do GT i do tego EURO.:D

Ostatnia edycja:
Cześć,
Podczepię się pod temat, bo potrzebuję prawy ksenon do mojej GT.
Na allegro sprzedawca z Łodzi wystawia kilka sztuk i taki, który by mi pasował, ale na razie "ma problem z odbiorem od kuriera".
Niby sprzedawca sprawdzony, bo już kilka rzeczy u niego kupiłem bezpośrednio.
Przez jego "problem z kurierem" zastanawiam się czy dużym kłopotem byłaby zmiana na zwykłe lampy. Innych ofert sprzedaży ksenonów nie znalazłem.
Pytanie tylko, czy zmiana na zwykłe nie będzie profanacją? ;)
Ponadto, czy nie będzie problemów z podłączeniem zwykłych reflektorów - zmiana końcówek/wiązki itp.?
Z góry dziękuję za rady/porady/opinie.

Jeżeli mówisz o gościach z serwisu3b, to owszem części mają bardzo dużo ale to totalne buraki. Jeżeli już masz kupować u nich to tylko części w życiu nie naprawiaj tam samochodu. Panowie mają tak mały iloraz że wymieniając mi silnik powgniatali mi progi i jeszcze mieli do mnie problem że nie przyjąłem proponowanych 300 zł (haha) a spisałem protokół szkody. Mało mnie tam nie pozabijali. ASO wyceniło naprawę na 6k z hakiem i oczywiście panowie nie zapłacili udziału własnego w szkodzie, ja musiałem pokryć kilka procent. Dlatego stanowczo odradzam, w ogóle dużo o nich w internecie.

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót