• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Wizerunki naszych Belli zimą

Malin2k5, auto całe w soplach, sniegu, lodzie, a felgi jakby czyszczone przed chwilą :D

Malin2k5, auto całe w soplach, sniegu, lodzie, a felgi jakby czyszczone przed chwilą

Zaręczam Cię, że nie były w 100% czyszczone :) Sople się zrobiły i nie chcą odpaść (nawet jak przejechałem po większym śniegu-oczywiście puszystym), śnieg nie zgarnięty dokładnie ;)

Od lata większych zmian na zimę nie ma.. od tego roku zimówki zostają na 16", z letnimi przechodzę na 17" ;)

Ja mam zima 16 lato będzie 18. A przyszły rok zima 17 bo wpadnie duże brembo na wiosnę. To co jest w 2.5 seryjne to pomyłka. Mam porównanie bezpośrednie z 310mm plus 4-tłok.

ło tak wyglundo moja

ostatnio zima na stal 15"

1.jpg

A u mnie to wygląda tak:

LATO 09082012029.jpg09082012038.jpg 16" + Michelin Energy
ZIMA 15012013294.jpg15012013293.jpg 15" + Goodyear Ultra Grip 8

Widoki nieporównywalne :)

hehehehe
U mnie niestety zawsze stalówki na zimę w każdym aucie ;)
A widoki choćby nie tyle ze względu WYGLĄDU naszych kół, ale ile to trzeba raniej wstać by to wszystko do ładu doprowadzić :) i do pracy się nie spóźnić ;)
M A S A K R A :mad:

czy alu czy stal i tak trzeba ten cały śnieg zdjąć a to troszkę czasu zajmuje :( i o to mi głównie chodziło
no chyba że kolega tylko boczne i przednią szybkę i wio do przodu ;) , ale to ponoć karalne hehehhe

czy alu czy stal i tak trzeba ten cały śnieg zdjąć a to troszkę czasu zajmuje i o to mi głównie chodziło
no chyba że kolega tylko boczne i przednią szybkę i wio do przodu , ale to ponoć karalne

No już nie żartuj sobie, że za zaśnieżoną felgę zostanę ukarany :P

Jak jest puszysty śnieg, to można zrobić szybki start ;)

Warunki pogodowe są takie jak...widać ma zdjęciach (dobrze,że nie czuć), ale Alfa wciąż umila widoki.
aaaaIMG_1056[1].jpg dddddIMG_1047[1].jpg
ggggIMG_1055[1].jpg ccccIMG_1041[1].jpg
Benzyna kontra diesel.

zdjęcia dzisiaj z rana... :) nie myta prawie od dwóch miesięcy - nie mogę patrzeć ale temp. ciągle poniżej zera nie pozwala na wiele... :(

Załączniki

• 2013-01-19 10.34.01.jpg
    2013-01-19 10.34.01.jpg
    74.5 KB · Wyświetleń: 102
  • 2013-01-19 10.34.07.jpg
    2013-01-19 10.34.07.jpg
    75.8 KB · Wyświetleń: 106
Ja przy - 5 normalnie myje bezdotykową i nie narzekam :) nic nie przymarza, no chyba, że krople nie ściekną, to owszem :D Ale moja Dziewczyna w swojej 147 już ma nico większy problem, bo woda się dostaje między dach, a ramki drzwi i potrafi delikatnie przymarznąć, mimo solidnie "nasilikonowanych" uszczelek

mówimy o bezdotykowej czy automatycznej ? bo sie zgubiłem ;)
Jak można tak auto skrzywdzić i puścic ja na automat ...

Ale moja Dziewczyna w swojej 147 już ma nico większy problem, bo woda się dostaje między dach, a ramki drzwi i potrafi delikatnie przymarznąć, mimo solidnie "nasilikonowanych" uszczelek

mam podobny problem, nie mówiąc już o wlewie paliwa... :) ale temperatura pójdzie w górę to zaraz jadę myć :)

To może i ja pokażę moją maszynkę. W tym roku mała rewolucja bo widoczne koła zostają na zimę a na lato wskakują Speedliny 17'. Lada dzień odbiór z piaskowania i malowania:) Co do mycia to w środę jadę do Kudowy- Zdroju i pewnie po trasie mycie obowiązkowe, a pogoda za bardzo nie pozwala...

DSC04139.jpgDSC04140.jpg

Amortyzatory
Powrót