program diagnostyczny

kristof

Nowy
Auto
alfa romeo 156 jtd 2000r
serdecznie witam alfaholików,mam pytanie czy istnieje program diagnostyczny w wersji demo.dzięki któremu za pomocą interfejsu elm skasuję poduszkę..?

Po co Demo jak można mieć pełną wersję wystarczy dobrze poszukać.

mam fiatecuscan wyszukuje mi iterfejs i komunikat jest ok i powinien połączyć się,ale przekroczono limit czasu,nie wiem wygląda na to że czegoś mi brakuje,nie łączy sie dalej.jeśli możesz pomóc to proszę.

skoro powstał tutaj wątek na temat interfejsu diagnostycznego to spytam czy instalował ktoś interfejs Viakena na Windows 8, bo właśnie próbuje to zrobić, ale wychodzi na to że sterownik od Windowsa 7 nie pasuje.

no to by trza dopytać o ster. do 8

- - - Updated - - -

bo na stronce viakena są tylko max do 7

właśnie patrzyłem na ich stronce i tak jak mówisz nie ma sterowników do Win8, napisałem do nich maila zobaczymy co odpiszą. Nie widzi mi się przeinstalowywać systemu, a FES jest mi potrzebny bo w środę jadę oglądać Alfę dla brata.

za "nowy" sys żeby wszyscy tak od razu mieli ster. i tyle

a FES jest mi potrzebny bo w środę jadę oglądać Alfę dla brata.

dopytaj się najpierw czy Ci pozwolą podłączyć FESa. Bo jak ja szukałem to nie każdy się godził na taką operację, bo niby ktoś miał przykre doświadczenia z przeszłości, że ktoś się podłączył jakimś demo programem i nagle zaczęło wyrzucać błędy. Mówię tylko jak sprzedawcy się tłumaczyli.

dopytaj się najpierw czy Ci pozwolą podłączyć FESa. Bo jak ja szukałem to nie każdy się godził na taką operację, bo niby ktoś miał przykre doświadczenia z przeszłości, że ktoś się podłączył jakimś demo programem i nagle zaczęło wyrzucać błędy. Mówię tylko jak sprzedawcy się tłumaczyli.

brat pytał podczas rozmowy telefonicznej i usłyszał że nie będzie problemu.

Co do instalacji interfejsu na Windows 8 dostałem taką odpowiedź od Viakena:

"Witam,
sterowniki pasują do Windows 8.
Aby je zainstalować należy w Windows 8 wyłączyć wymuszanie podpisu sterowników"

- - - Updated - - -

Mogę potwierdzić że sposób ten działa, po wyłączeniu wymuszania podpisu sterowników udało mi się wszystko elegancko zainstalować.
Niżej opisuję jak można wyłączyć wymuszanie podpisu sterowników w Windows 8, na pewno komuś się to przyda.

1. Wciskamy klawisz Windows + R
2. Wpisujemy shutdown.exe /r /o /f /t 00
3. Kliknij przycisk OK
4. System uruchomi się ponownie
5. Wybierz Rozwiąż problemy
6. Wybierz Opcje zaawansowane
7. Wybierz Ustawienia uruchamiania
8. Kliknij przycisk Uruchom ponowie
9. System uruchomi się ponownie do „Advanced Boot Options"
10. Wybieramy opcję Wyłącz wymuszanie podpisów sterowników poprzez naciśniecie klawisza 7
12. Komputer uruchomi się ponownie i możemy już instalować sterowniki które nie mają podpisu.

i tu Cię zaskoczę bo komis, ale jak będzie to okaże się na miejscu

mam fiatecuscan wyszukuje mi iterfejs i komunikat jest ok i powinien połączyć się,ale przekroczono limit czasu,nie wiem wygląda na to że czegoś mi brakuje,nie łączy sie dalej.jeśli możesz pomóc to proszę.

I co działa program FES na ELM327 bez problemu??
Pochwal się dla potomnych

tak - elm od viakena - działa
czarna "buda" , pomarańczowo niebieska etykieta , chyba 1.4 jak dobrze pamiętam

Ostatnia edycja:
Mam pytanie.
Kupiłem własnie ten czarny elm od Viakena.
Czy trzeba go instalować od nowa?? Czy wystarczy go podłączyć zamiast niebieskiego od viakena??
Czy moze trzeba odinstalować niebieski i zainstalować czarny??

najszybciej to sprawdzisz jak podłączysz i zobaczysz sam czy hula czy nie
nie mam pojęcia czy sterowniki są te same

Amortyzatory
Powrót