Ja bym jeszcze zabezpieczył fotele, takie misiem obite jak za komuny. Siadasz codziennie i d... wycierasz. Na kierownice były takie nakładki. Tak na szybko jak cos przypomnę to dam znać co jeszcze zabezpieczyć.
Ja bym jeszcze zabezpieczył fotele, takie misiem obite jak za komuny. Siadasz codziennie i d... wycierasz. Na kierownice były takie nakładki. Tak na szybko jak cos przypomnę to dam znać co jeszcze zabezpieczyć.
Zanim zaczniesz mędrkować, po 2 zimach zdejmij te osłony i napisz co zobaczyłeś.
Giulia Super 2.2 MultiJet
Ja jak swojego czasu po czterech zimach zdjąłem osłony na krawędziach drzwi w Mercedesie, to już częściowo razem z tymi krawędziami... Wynik słabych blach i błędnej koncepcji odprowadzania wilgoci spod tych osłon.
Tak więc ostrożnie bym podchodził do ocen typu "nie warto", szczególnie w okolicach różnych osłon - takiego urazu się nabawiłem.
Bez względu na to jakby nie nędzną firmą był Mercedes a jak rewelacyjną Alfa Romeo...
Jak podnoszę w Stelvio pokrywę silnika to już tam jest rdza na takich dwóch 2cm jakby śrubach, chyba podporach odbijaczy od pokrywy. Piszę "jakby" bo tylko pobieżnie to pamiętam jak zaglądałem tam ze dwa tygodnie temu. I to po pół roku od wyprodukowania, z czego 5mies samochód stał u dealera, w punkcie pojazdu kompletnie nie narażonym na wilgoć. Może inne miejsca fabryka zabezpieczyła lepiej, ale po takim drobiazgu wyciągam wniosek, że jednak Alfa nie przykłada do tych spraw jakiejś szalonej uwagi.
Gorzej jak w Mercedesie na pewno nie będzie także nie ma co się martwić na zapas![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobre
Miałem 146, 156, 159. Widać postęp w zakresie zabezpieczeń przed korozją... Ale te niczym niezabezpieczone progi w 159 wołają o pomstę! Więc obawiam się, że w Giulii może jest trochę lepiej... ale czy jest dobrze?
Ja kupuję alfę raz na 10 lat. Taki mam model "biznesowy"I ta korozja już ma wtedy znaczenie
Okeeey. Racja przecież wszystkich stać na nowe samochody.
Ty w takim razie chyba nigdy nie miałeś 10 letniego samochodu bo byś nie pisał takich głupot.
Ostre zakrzywienie rzeczywistości pisać na forum miłośników Alfa Romeo że nie warto dbać i zapobiegać problemom znanym tej marce.
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
Tak z ciekawości jaki koszt takiej usługi?