no to zrobisz bez klopotu. wczesniej je sobie lekko przetrzyj jakimś łagodnym preparatem. Ps jaki kolor autka i skórek?
no to zrobisz bez klopotu. wczesniej je sobie lekko przetrzyj jakimś łagodnym preparatem. Ps jaki kolor autka i skórek?
Ja jestem bardzo zadowolony z ceramiki osobiście, zupełnie inna kwestia przy myciu to raz, dwa po deszczu praktycznie wszystko spływa, dodatkowo mam przy okazji coś na szybie czołowej, nawet w duzym deszczu powyżej tak 90 km/h naprawdę nie muszę używać wycieraczek. Co do zabezpieczenia lakieru to pewnie też coś daje, no ale wiadomo, że nie można nie wiadomo czego się spodziewać. U mnie reload co pół roku, ale ja właściwie zrobiłem po roku. Dodatkowo mam folie na zderzak przedni co naprawdę ze względu na kształt polecam
[MENTION=83701]Stacho[/MENTION], odebrałeś i nic się nie pucujesz...![]()
Cieszyłem się przez 0,5 godziny jadąc z salonu do AutoDentu na ceramikę i oklejanie![]()
Będę się "podniecał" jak odbiorę po kosmetyce...
- - - Updated - - -
Dodatkowo dokupiłem ramki pod tablice rejestracyjne Alti Giri MONO i zaraz im podwiozę do montażu. Mam nadzieję, że będzie fajny efekt.
A jak w praktyce u was wygląda mycie auta po ceramice? Sami to ogarnięcie? Czy jeździcie na myjnie?
Auto pojechało na detail prosto z salonu w czwartek po południu i odebrałem w sobotę. U mnie koszt ceramiki po rabacie 2700 netto, w tym robili jeszcze korektę lakieru (choć auto nowe, takie teraz robią). Reload 90 brutto i ja zostawiam auto rano i odbieram jak się zabiorą do niego i skończą, zazwyczaj późnym popołudniem.
Ja dość często odwiedzam bezdotyk - nie rzadziej niż co dwa tygodnie. Piana + mycia + płukanie lub piana + płukanie. Jak mam ochotę i wiem, że auto było generalnie w miarę czyste to suszę ręcznikiem samochodowym. No ale z tym trzeba uważać bo nawet jak ręcznik dobry a auto niedomyte to można sobie zrobić krzywdę.
Co 3 miesiąc na reloadzie auto ma siłą rzeczy full mycie detailingowe i wtedy prezentuje się tak, że aż szkoda nim jeździć![]()
Aktywna piana na bezdotyku najczęściej jest o odczynie kwasowym, który wypłukuje ceramikę. Środki o neutralnym PH są droższe i rzadko są kupowane przez właścicieli bezdotyków a powinny być stosowane do wszystkich lakierów gdyż ich nie niszczą i nie spłukują wosku czy ceramiki. Wiec ceramika i aktywna piana na bezdotyku jest bez sensu...