Nie wierze, ze Wlosi by tak podeszli do tego MA z ktorym byly problemy w giuliettcie i zaladowali takiego samego bubla w Giulii. Jesli faktycznie istniala by koniecznosc wymiany filtra w MA to by byl napewno umiejscowiony tak aby bylo to mozliwe tak jak filtr oleju. Ja zostaje przy selenii, robie znikome przebiegi. Gwarancja mi sie skonczy pewnie przy kolejnej zmianie oleju za rokZycze wlascicielowi zeby byla to jakas pierdółka tylko.
Właśnie siedzę w salonie i czekam na auto zastępcze.Od 13 nie udało im się zlokalizować usterki
- - - Updated - - -
Ok jednak jest diagnoza w ostatniej chwili-prawa poduszka silnika rwulkanizowała się i rezonuje.Auto zostaje ,pojutrze powinno być do odbioru.Cieszę się ,że to nic poważniejszego.Tą jazdę na wysokich obrotach chyba sobie wymówiłem przez te dziwne dźwięki przy przyspieszaniu
Niestety firma wynajmująca auta zadzwoniła ,ze tylko jeden kierowca jest dostępny w Warszawie i mogę mieć auto na godzinę 20.Byłem z dzieckiem więc zapytałem czy nie mogę wrócić swoim stelvio i przyjechać na wymianę.Zgodzili się tylko ma być bez szaleństwz tym Tipo to nie prawda bo musi być auto minimum tej samej klasy.Dzisiaj miałem dostać jeep grand cherokee.niestety miałem już tą przyjemność korzystania z auta zastępczego równo rok temu-wtedy dostałem nowe X3
Na szczęście kolejna burza w szklance wody, po hamulcach kolegi Oktopi...
Co nie przeszkodziło znafffcom wyrzucić kilka tysięcy modułów MA na szrot![]()
Wiecie co jest najlepsze?sprawdzę jeszcze przy ruszaniu bo wtedy najlepiej było słychać ale sprawdzałem teraz na ekspresowej i wydaje się ,że problem zniknął.Nie wiem czy odkręcili tą poduszkę czy co.Zadzwonię do serwisu i zapytam.
- - - Updated - - -
Jednak nie:/
po prostu podnieśli auto, potem podwiesili układ napędowy i lekko zruszyli poduszkę - miałeś spokój, ale potem wróciła do pierwotnego położenia. zamówią wymienią i kłopot z głowy
To chyba powietrze chuczało bo już w mieście sprawdzone na kilku światłach ,ruszanie na trybie D i żadnych podejrzanych dzwiękow. Dzwoniłem do serwisu-wycentrowali i ustawili ta poduszkę.Wytlumaczyl mi ,że tam fragment jej gumy się wgniótł i to stukało
- - - Updated - - -
Tak wymienią na nową.zadzwonia jak będzie.Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za wsparcie![]()