Napisał
sory89
Panowie czy macie jakies niestandardowe zabezpieczenia antywłamaniowe przed kradzieżą w waszych autach? Kupiłem niedawno Giulie nie chce by mi ją zwineli, niedawno ukradli mi mazde6 15 rok, w bialy dzien o godz 14 z bardzo ruchliwej ulicy, samochodu nie odzyskalem , policja miala to w du*** umorzyla postępowanie niby z braku dowodów, do tego zawartości ktora byla w środku (miedzy innymi znajdowal sie tel dodatkowy ktory był zawsze naladowany i zawsze włączony do tego dobrze ukryty) a wszystko przez ten pieprzony system keyless. w Giulii mam standardowe fabryczne zabezpieczenie i póki co bede mial też tylko dobrą polisę AC gdzie w przypadku kradzieży ubezpieczalnia wyplaci hajs. Chciałbym wyposażyc auto w coś jeszcze, w coś niestandardowego jakies manulane zabezpieczenia, odciecie zapłonu, podwójny GPS, blokada kół, awaryjne hamowanie po przejchaniu kilkuset metrów itp. słyszałem o takich zabezpieczeniach. Czy ktoś w swoim aucie ma coś podobnego albo mógby podzielić sie wiedzą na temat zabezpieczenia auto przed eweuntualną kradzieża ?