Jeśli kogoś takie coś interesuje, to daję znać jako ciekawostka. Właśnie zainstalowałem sobie apkę OBD2 for AA z XDALabs (trzeba zainstalować XDALabs, w nim z Paypala opłacić USD1.99, instrukcje instalacji w linku : https://forum.xda-developers.com/gen...orque-t3657805, nie instalujcie tej ze sklepu Play, to placeholder taki tweak potrzebny jak ktoś ma zrootowany telefon - jest wszystko w wątku).
Wtyknąłem ELM na BT, skonfigurowałem zestaw wskaźników. Teraz w AA mam dodatkową apkę w której mogę sobie wyświetlić parametry z OBD realtime:
Do działania potrzebny jest jeszcze Torque (ja mam Pro ze sklepu Play).
Wygląda to tak:
![]()
![]()
W Torque niektóre parametry niestety są widoczne jako 0 (np Torque czy Oil temperature), pewnie są gdzie indziej zamapowanie niż podstawowy standard OBD2 podaje.
Z tego co czytałem w apce można ustawić jakieś powiadomienia o fotoradarach, jeszcze nie bawiłem się więcej niż tylko żeby odpalić apkę i skonfigurować sobie swój wygląd.
Jak na jednym zdjęciu widać, jeszcze są niedopracowania - tu wskaźniki nachodzą na siebie.
Można sobie ustawić swoje tło (ostatnie zdjęcie - u mnie mechannica dello emozioni), tylko obraz musi być przycięty w proporcy 2:1 inaczej rozciąga.
Jest tam jakieś ustawienie odnośnie trybów noc/dzień Owerwrite Day/Night Theme, przy defaultowym przełączenie świateł wywala apkęzaraz raportuję autorowi a póki co spróbuję inne ustawienie.
Testowane z AA9. Aha i trzeba odblokować AA Developer mode i włączyć serwer radioodtwarzacza.
Fajną sprawą jest to że można sobie ustawić autoodtwarzanie muzyki (wcześniej z samego AA nie za bardzo to działało), a do tego ustawić która apka czy ekran mają się załadować jako pierwsze - teraz sobie ustawiłem Spotify, można choćby OBD2AA czy główne menu apek.