Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: Videorejestrator, podłączenie kamery istniejącej w samochodzie.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio Veloce 2021

Domyślnie

Hejka,

Planuje zakupić wideorejestrator do Stelvio które będę chciał zamontować w salonie przed odbiorem auta. Mysle nad nowoscia od Mio: Mio MiVue 886 + Adapter zasilania MiVue Smartbox III. Nie do konca zalezy mi na trybie parkingowym jesli to ma taki wplyw na aku, ale fajnie byloby miec w razie czego. Ten adapter niby ma przełączniki umożliwiające programowanie napięcia granicznego (12.0V, 12.2V, 12.4V, 12.6V) oraz odstępu czasowego (6 / 12 / 24 godzin), po którym zasilanie kamery zostanie odcięte. Czy to bedzie spoko opcja? Chce po prostu miec pochowane kable w slupku zeby nie bylo na wierzchu podpiecia do zapalniczki i zeby nagrywal automatycznie po wlaczeniu zaplonu. Czy do tego potrzebuje tego adaptera czy po prostu ten adapter dodaje mozliwosc ladowania z aku podczas trybu parkingowego. Bede wdzieczny za rozjasnienie tematu.

A moze inna kamerke polecacie? Tak czy siak zestaw zostanie wyslany do ASO w celu montazu.

Obecnie w Superbie mam wlasnie tak zrobione, ze adapter jest podpiety pod zapalniczke w schowku po lewej od kierownicy (nie trzeba bylo nic rozwiercac) i kabel jest poprowadzony slupkiem i pod podsufitka az do kamerki. Kamerka to Xblitz jakiś.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

ja mam viofo A129 GPS dual i Karta 256GB i jest oki- też nie jest podpięty pod tryb parkingowy bo z niego nie korzystam a zasilanie wpięte pod tylny port USB. Kamerka ustawiona tak ze po ok 10 sek wyłącza ekran - nic nie widać nic nie świeci
    jak to wygląda https://www.forum.alfaholicy.org/giu..._giulii-4.html
    post #40

Użytkownik Świeżak Avatar piotruś1
    Auto
    Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    ja mam viofo A129 GPS dual i Karta 256GB i jest oki- też nie jest podpięty pod tryb parkingowy bo z niego nie korzystam a zasilanie wpięte pod tylny port USB. Kamerka ustawiona tak ze po ok 10 sek wyłącza ekran - nic nie widać nic nie świeci
    jak to wygląda https://www.forum.alfaholicy.org/giu..._giulii-4.html
    post #40

Ja też mam dokładnie taki sam zestaw, ale z adapterem zasilania. Też zakładali mi w ASO. Montaż kosztował niewiele a mam adnotację w książce gwarancyjnej na "wszelki wypadek" ;-). W adapterze zasilania ustawiłem napięcie odcięcia na 12,4V co starcza na kilka godzin i myślę, że nie ma to żadnego znaczenia dla samochodu. Myślę tak ponieważ w innym nowym samochodzie dużo bardziej naszpikowanym elektroniką mam taki sam zestaw i przy ustawieniu 12,2V po nocy mam komunikat "urządzenie zewnętrzne rozładowuje akumulator" (co i tak nie ma znaczenia - elektryk w ASO polecał ustawić na 12V lub 12,2V jeśli akumulator "nie nowy";-)) ale przy ustawieniu 12,4V nie ma żadnego komunikatu. Zasilacz z przełącznikiem jest pod ręką we wnęce z bezpiecznikami, więc można wygodnie te ustawienia zmieniać. Moim zdaniem to Viofo jest najbardziej dyskretnym wideorejestratorem spośród tych z wyświetlaczem, a stosunek jakości do ceny jest bardzo korzystny. [MENTION=89668]invi[/MENTION], podobno lepszym rozwiązaniem są te z kondesatorem. W takich zasilanych akumulatorem (jak wybrany przez Ciebie) czasem zdarza się, że owe akumulatory puchną, rozsadzają obudowę i po prostu psują całe urządzenie. Jeśli Twój samochód będzie często w mocno nasłonecznionym miejscu, to takie prawdopodobieństwo jest. Generalnie polecam zadzwonić na infolinię tej firmy. Bardzo jasno i cierpliwie doradzają i pomagają dobrać urządzenia. https://www.wideorejestratory24.pl/z...dual-power-set

Powodzenia ;-)

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

Używam 2 kompletów viofo 129 i jakoś nigdy nie miałem problemów z naładowaniem aku.

Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka

Auto
    Stelvio Veloce 2021

Domyślnie

Dzieki za opinie, w sumie auto bedzie na ten moment garazowane, wiec na sloncu nie powinno dlugo stac latem. Bardziej dal mnie przemawialo Mio bo ma kamerke 4K i po filmach widzialem ze jakosc jest mega spoko i tablice mozna nawet w nocy odczytac. Przyjrze sie temu zestawowi bo wyglada rzeczywiscie ciekawie i jeszcze ma druga kamere na tyl. Tez wczesniej Mio wypatrzylem wlasnie na wideorejestratory24.pl. Skoro 3 osoby polecaja to samo to powinno byc git, bo nie chce eksperymentowac

A pytanko braliscie filtry CPL w tym zestawie od Wideorejestratory? I jakie przejsciowki do bezpiecznikow wybrac?

Jeszcze raz dzieki

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

mam na przodzie filtr CPL

Użytkownik Świeżak Avatar Krzysztof Fly
    Mieszka w
    kujawsko-pomorskie
    Auto
    Stelvio Executive 2.0T 280KM 2019

Domyślnie

70mai A800S 4K, tez są wersje z kamerą cofania (RC06) i adapterem z trybem parkingowym (UP02). Mam również jedną sztukę Viofo i też jestem z niej zadowolony, chociaż czasami po dłuższym postoju potrafi zgubić ustawienia i trzeba ją od nowa konfigurować.
    W Viofo mam filtr CPL i widać różnicę, do A800S nie miałem w zestawie, jednak w najbliższym czasie dokupię.

Auto
    Stelvio Veloce 2021

Domyślnie

A co z tym przejsciowkami na bezpieczniki?

Użytkownik Świeżak Avatar piotruś1
    Auto
    Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6

Domyślnie

Cytat Napisał invi Zobacz post
    A co z tym przejsciowkami na bezpieczniki?

Ja wziąłem do dwóch samochodów dwa komplety takie:
    https://www.wideorejestratory24.pl/z...piecznikow-4w1
    bo nie wiedziałem, która będzie pasować ;-). W jednym ASO ich w ogóle nie użyli ... W drugim samochodzie tak, nie pamiętam, w którym.
    Dowiedz się jaki rodzaj bezpieczników masz i kup pojedynczy, albo właśnie ten zestaw na wszelki wypadek.
    Jeśli się zastanawiasz, który zestaw kamerek wybrać, to znajdź ich porównanie i poczytaj jeszcze o 4K, bo takie rozwiązanie ma też wady (więcej miejsca w pamięci, większy pobór prądu) a czasem jakość jest porównywalna. Chyba właśnie na stronie wideorejestratory24 widziałem jakiś filmik, w którym właściciel sklepu zwracał na to uwagę.
    tutaj też są jakieś porównania: https://www.youtube.com/playlist?lis...TaRlooo5kTFwZl

Auto
    Stelvio Veloce 2021

Domyślnie

Dzięki wielkie za pomoc, skuszę się na ten zestaw viofo