Nieźle to wygląda. Dawać mi taki do 2.2![]()
Nieźle to wygląda. Dawać mi taki do 2.2![]()
Czyli kupiłeś też ten testowy..to ten z Allegro?
Z moim przebiegiem prawie się zgrywa idealnie
Szkoda, że się nie przejechałeś, żeby sprawdzić jak ten prędkościomierz się zachowuje.
Daj znaka czy usunąłeś błędy.
no właśnie. [MENTION=79678]kozak[/MENTION] wysłał mi screenshoty z MESa - sprawdziłem z ciekawości kody HW i wersje software wg service newsa (z ostatnich dni) do updatu zegarów (które to updaty wg procedury trzeba zrobić po wymianie radia - service news 55.004.19), stąd mam listę różnych możliwych hardwarów i wersji SW . dla Giulii/Stelvio są wymienione 4y modele liczników i nie ma takiego numeru hardware jak u kolegi, a kolejna sprawa że firmware jest jakiś staroć 0504, podczas gdy dla wszystkich centralek najstarszy oficjalnie wymieniony to 0701 lub 0702 w zależności od modelu liczników, a najnowszy to 2039 lub 203C (i np taki ja mam w swojej Giulii po ostatnim updacie w ASO).
allegro/ebay są pełne (właściwie w 2016r było juz na pęczki części do Giulii, nawet więcej niż dzisiaj) potestowych/prototypowych części do Giulii, wtedy głównie do Q bo ją najpierw tworzyli i tam pewnie było dużo więcej prototypów i odpadów. pytanie teraz tylko czy da się mimo wszystko zupdatować takie zegary np do nowszego/oficjalnego firmwaru (Witech2, albo zgrywanie czymś, albo przelutowanie z obecnych działających zegarów pamięci/procka czy co tam siedzi) i coś z nimi jeszcze zrobić żeby zadziałały w zwykłych autach produkcyjnych? Tylko tego oficjalnie się nie dowiemy, można albo próbować, tracić czas i pieniądze albo robić jakiś rzeźby z lutowaniem/przekładaniem, a wszystko z niepewnym efektem.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
jeździłem, predkosicomierz wariuje, jedziesz stala predkoscia, pokazuje 90 a za chwile 88, po chwili 92.
jezyk wariuje, przestawisz jezyk, i czasem pod odpaleniu auta znowu wskakuje wloski.
Proxi nic nie daje.
Ja ten swoj oddaje i biore na probe z wersji produkcyjnej.
druga sprawa, widac ze nie jest niedopracowany, wskazniki od paliwa i temp nie sa w calosci podwswietlone.
fajnie wyglada, ale nic poza tym
p.s.
po włożeniu starego licznika, automatycznie zaktualizował sie przebieg.
Ostatnio edytowane przez kozak ; 13-03-2019 o 17:55
Czyli z moim będzie pewnie to samo, tym bardziej, że coś też o tym podświetleniu słyszałem.
Jak rozumiem, zaktualizował się o to co przejechałeś na drugim liczniku?
Cóż...może ewentualnie czerwone wskazówki warto przełożyć?
A tak w ogóle to jak się zabrać do wyciągnięcia licznika? Ja pewnie skończę na wymianie tarcz.
Licznik Europa, produkcyjny.
Błąd speed limiter...
Proxi zrobione.
Ale z takim błędem mogę jeździć [emoji6]
Ktos wie czy do licznika można dopisac poprawny vin? Czy to przez aso trzeba?
P.s. Błąd zniknął po kilkikrotnym odpaleniu auta
Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez kozak ; 23-03-2019 o 14:08
Vin-u nie zmienisz z zewnątrz. tylko programowanie pamięci mikrokontrolera.
Jakie korzyści niesie wymiana licznika od ARGQ do ARGV-S![]()