Hmm sam przeliczyć musisz

Mi się wydaje że 3l roznicy to i tak optymistycznie liczysz

ale nawet przy takich założeniach to jak mowisz 100kkm to u Ciebie 2 Lata

przy 200 to kolejne 100k A co za tym idzie masz 20k na remont silnika
Sam wziąłem benzyne ale ja liczę 15kkm no moze max 20kkm rocznie. Przesiadlem sie z Astry J GTC 165KM CDTI (diesel) I tam spalanie mialem 7.4 srednie A przy ostrej jezdzie 8.5 (autostrada 160-200) A najbardziej oszczędnie 5.8.. Ponoc da się mniej

w Stelvio 280KM najmniej chyba 10.6 A najwięcej 19.5! (Fakt 200-230) ale przy jezdzie 160-200 ok 16l srednio. Przy predkosciach do 120 pewnie nie będą to aż takie duże roznice bo jednak jest 8 biegów.. Ale później to już rosnie spalanie znacząco opor powietrza, wyższe obroty bo na 8 biegu juz musisz mieć obroty zeby jechac tak szybko..
Zresztą sporo osób jezdzi JTD sam tez jeździsz wiec możesz napisać ile wydales na remont silnika przy tych 240kkm bo napewno wiesz lepiej niż ja jesli mozesz to napisz bo aż jestem ciekaw

Astra ma aktualnie 123kkm I odpukac bez remontu silnika mam nadzieję że jeszcze pojezdzi
W stelvio to spalanie po ok 10kkm doświadczeń opisałem. Wiadomo kazdy jezdzi inaczej.. nawet sie nie będę spieral bo ktoś może bez problemu robi ponizej 10 w Stelvio ale napewno jezdzi spokojnie i max do 120 najczęściej

Mi się nie udało ale ja lubię sobie przyspieszyć i poczuć jak wciska mnie w fotel

W końcu nie na to karmie to stado koni zeby nie ciągnęło
Plus taki ze z 200 idzie dosc latwo zrobic 280KM
Jak dla mnie idealnie byloby benzyna ze spalaniem diesla
Ja ze swojego punktu widzenia tęsknię za spalaniem z diesla

Ale frajda z jazdy mi to wynagradza i to że nie klekocze
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka