Nic nie działa... w opisie zmian jest:
Official Changelog:
Widescreen support for select vehicles
Keyboard improvements
New in-call UI
Bug fixes and other improvements
Może te "select vehicles" nie zawierają Alfy i dlatego...
Nic nie działa... w opisie zmian jest:
Official Changelog:
Widescreen support for select vehicles
Keyboard improvements
New in-call UI
Bug fixes and other improvements
Może te "select vehicles" nie zawierają Alfy i dlatego...
ludzie piszą, że w MB E-klasa i Alfa nie działa. Natomiast zaczęło działać w Jaguarach.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
mam pytanie do uzytkownikow AA i Spotify.
Tak mniej wiecej od czasu zainstalowania wersji 4.0, ale równie na 4.1, mam problem że muzyka ze Spotify lubi się zpauzować sama w trakcie trwania utworu - czasem po paru minutach, czasem po godzinie. wcześniej mi się to nigdy nie zdarzało.
Druga sprawa to zrywanie muzyki na 1-2 sek - dzieje się to raczej w miejscach gdzie jest słaby internet mobilny (wjazd do tunelu, albo jakiejś doliny). z tym że mam na telefon ściągnięte wszystkie utwory ze swojej playlisty Spotify w jakości najwyższej - słucham np bez problemu w samolocie, natomiast jak jadąc w aucie wyłączyłem na próbę dane mobilne, to w ogóle mi zawiesiło AA.
Mój konfig jest ciut niestandardowy, bo korzystam z AA przez WiFi przy użyciu upki AAGateway - mam drugi telefon podłączony na stałe do USB w Giulii który nie ma AA a ma AAGateway jako slave i robi jako mostek do WiFi dla telefonu który mam w kieszeni (nie ma podłączania kabli).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Używam dużo Spotify, częściej nie przez AA, ale zarówno na AA jak i normalnie przez Bluetooth, nie mam żadnych z wymienionych objawów
której wersji AA używasz, bo u mnie problemy zaczęły się wkrótce po zainstalowaniu 4.0. muszę popróbować po kablu. Nie pamiętam też dokładnie co było najpierw, czy zmienili mi radio jak już problemy były (mam nowe z firmwarem 080.xxx.xxx) kiedy też zmieniłem telefon (wcześniejszy poszedł na slave do USB a nowy jest głównym z AA).
czyli raczej na wersjach AA starszych niż 4.0?
[QUOTE=epsonix;2156720]której wersji AA używasz, bo u mnie problemy zaczęły się wkrótce po zainstalowaniu 4.0. muszę popróbować po kablu. Nie pamiętam też dokładnie co było najpierw, czy zmienili mi radio jak już problemy były (mam nowe z firmwarem 080.xxx.xxx) kiedy też zmieniłem telefon (wcześniejszy poszedł na slave do USB a nowy jest głównym z AA).
Używałem 4.0, obecnie 4.1 no, ale ta wersja to dopiero od wczoraj
dzieki.
nie pamietałem co kiedy pozmieniałem, ale doszukałem się dat i próbuję dedukować - pamiętam że problemy zaczęły sie wkrótce po zainstalowaniu AA 4.0 i są też na 4.1. Samo radio mi wymieniali 6 lutego, a werja 4.0AA pojawiła się na mój poprzedni telefon dopiero 20 lutego. wiem że kojażyłem problemy z samo-pauzowaniem się Spotify wkrótce po zainstalowaniu AA 4.0 - mogło to być max kilka dni (z 99% pewnością) i problemy są w miarę regularne - każdego dnia nawet przy jeździe miejskiej 1-2 razy, czyli raczej nie nower radio/firmware bo wystąpiłoby to wcześniej. nowy telefon kupiłem dopiero 5 marca, więc to pauzowanie musiało się zdażać na starym telefonie, i dzieje się też na nowym.
widzę kilka możliwości:
1.AA4.0 up w jakiś sposób źle działa/jest bardziej na coś wrażliwe
2.Jest nowszy spotify który u mnie ma jakieś problemy
3.może być wpływ tego że AA puszczam za pomocą AAGateway po WiFi a ogólnie on wtedy przymula/przycina się trochę i tak AA czy spotify reaguje na taki slow-down? piszę tu też w kontekście przycinania muzyki jak tracę zasięg sieci komórkowej, co nie powinno mieć znaczenia dla spotify/AA bo muzę mam już ściągniętą na telefon i poza autem dostępną w trybie offline.
ej ta technologia, wiecznie coś z czymś nie bardzo działa, niby super, a w praktyce wiecznie coś nie tak - np w zeszłym tygodniu byłem w Alpach, leciałem samolotem i miałem wypożyczone auto - był to akurat nowiutki Mitsubishi Outlander plug in hybrid, miał AA, ale wiecznie miał problemy z połączeniem się (a potrzebowałem nawigacji na dojazd Geneva - Alpy) - po każdym zgaszeniu silnika potrzebowałem od 1-5 minut na uruchomienie się AA - najczęściej na telefonie było OK, w aucie był błąd połączenia USB albo niewspierane funkcje itp. Jak już się odpalił AA, to w 90% przypadków nie działał głos ani z map, ani ze spotify, choć raz załapał i wszystko działało jak należy. problemy te same były na AA 4.0, jak i na 4.1 które w trakcie pobytu zainstalowałem.
Ja słucham Spotify przez BT (nie mam AA w aucie) i też czasem nagle się zatrzyma. Od czasu do czasu przy pomijaniu utworów, następny jest głuchy - widać pasek postępu ale zero dźwięku.