A, jakiej średnicy są dekielki w ori felgach?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
A, jakiej średnicy są dekielki w ori felgach?
No właśnie chciałem zamówić ale nie wiem jakie, przy okazji zmiany kol na zimę chciałem zamienić [emoji6]
Veloce w zimowym setupie:
https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ml#post2195234
Hej, możecie podpowiedzieć na jakich gumach jeździcie w zimę? nurtuje mnie to że lato przód mam 225/45/18 a tył 255/40/18 ... ? ktoś wie z czego wynika różnica w wysokości opony ?
Pacjentka do Giulia VELOCE - prośba o pomoc![]()
Profil na tyl jest inny po to zeby wlasnie wysokosc opony z tylu nie byla wieksza. To nic innego jak % szerokosci, skoro masz z tylu 255 potrzebujesz mniej % zeby wysokosc opony wyszla mniej wiecej podobnie. Wychodzi 101,25 przod vs 102 tyl (225 x 45% vs 255 x 40%)Na zime sadze ze lepiej miec 4x 225/45
Ostatnio edytowane przez method ; 19-10-2019 o 20:08
To nie jest wysokość tylko stosunek wysokości do szerokości opony, jeśli tylna jest szersza to druga liczba musi być mniejsza, żeby wysokość była taka sama.
Ja mam na zimę Hankook WINTER I-CEPT EVO2 W320 na 19 cali i byłem zadowolony.
EDIT: method mnie ubiegł![]()
Czy ktoś z Was badał nieco dokładniej kwestie jakości (wytrzymałości) tych felg typu PSW Dubai, RacingLine, PDW, WSP Italy?
W sensie technologii produkcji, użytych materiałów, atestów, czy nie było z nimi jakiś problemów typu ze pękła od byle uderzenia, itp.
W PSW piszą że stop aluminium to A356cośtam (nie pamiętam) - googlowałem za tym i to wydawał mi się właściwy stop stosowany w lotnictwie, też na felgi itp.
PSW robiony w Chinach, ale podpisuje się niby pod tym Włoska firma (wzór na zamówienie). W ogóle jak ja kupowałem to nie wiedziałem że to Chińskie, sprzedawca z Włoch twierdził że to marka włoska i że są bardzo dobrej jakości. Jak przyszły do mnie to mały zonk, ale wykończenie wydawało się pierwsza klasa. Sezon przejeździłem i żadnych wad nie zauważyłem.
Jak będę je montował za 2-3 tyg, to oglądnę je dobrze i dam na sprawdzenie wyważenia - coś to zawsze też powie o jakości. Dam znać (w razie czego się przypomnijcie oznaczając mnie tu w wątku)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.