Jedzie jak 210 konne veloce Diesel
Mam boxa racechip było 180 km teraz jest 220 km
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jedzie jak 210 konne veloce Diesel
Mam boxa racechip było 180 km teraz jest 220 km
Nie potwierdzone
Też się wybieram na hamownie
Według mojej subiektywnej oceny to jest te 220 km
Ja też czekam na detale z hamowni, tylko, że mnie bardziej interesuje ile Niutków przybyło.
Dla miłośników hamowni - pamiętajcie, że box RSa ma 6 lub 7 ustawień - zanim zmierzycie każde, będzie po silniku![]()
[emoji16] [emoji16] Odpuszczam hamownie [emoji16][emoji16]
Wysłane z mojego Galaxy s8+ przy użyciu Tapatalka
Zawsze robiliśmy w ten sposób, że z dostępnych ustawień wybieraliśmy te najbardziej odpowiadające klientowi i jednocześnie nie powodujące dymienia (przypominam, że zajmowałem się tym w czasach bez DPF-ów i boxów do diesli), a potem dopiero proponowaliśmy hamownię (miałem taką umowę z jedną firmą). Często było tak, że klient oceniał, że "auto zap....dala i nie jest mu potrzebna dokładna informacja, ile to ma KM czy Nm. Po prostu osiągi były "wystarczające" i "zgodne z oczekiwaniami", do tego zwiększanie mocy i momentu nie miało na celu licytowanie się na forach ile kto ma koni tylko wykorzystywaniu na drodze. Nikt wtedy na forach nie podniecał się zyskiem 1-1,5 s. do 100 czy wyprzedzeniu innych spod świateł. A z hamowaniem pojazdu jest jak z boxami czy programami: jak robi to osoba bez wiedzy to i silniki padają. Znam taką jedną hamownię, w której co któreś badanie kończy się pokazaniem kopyta przez silnik. Ale chętni są.
Dla mnie wyznacznikiem mocy jest to, czy ogarniam auto czy nie, w połączeniu z doświadczeniami z moich przejazdów - czy miałem kłopot z wyprzedzeniem kogoś (jak chciałem) czy nie. Jak na razie, jeżdżąc od marca Giulią brakuje mi jakieś 50 KM tak to oceniam.
Ostatnio edytowane przez prezes-tk ; 31-08-2018 o 10:03
Podchodzę do tego w podobny sposób - subiektywnie na pewno odczuwam poprawę z boxem, osiągi są wystarczające (szczerze mówiąc - nawet i bez boxa). Może kiedyś odwiedzę hamownię z ciekawości - ale nie jest to moim priorytetem, no i na pewno poczekam aż silnik się porządnie ułoży (przynajmniej parędziesiąt kkm).
A co do problemów na hamowni - jedna sprawa, że można pomiar zrobić "nieumiejętnie". Ale prawdą jest też to, że park moto w Polsce jest jaki jest, i wiele silników z przebiegiem 180kkm dawno już przekroczyło swój resurs np. 500kkm, nic więc dziwnego, że padają...
Ostatnio edytowane przez ciafok ; 31-08-2018 o 10:11
Dla mnie tez cyferki nie grają roli. Bardziej ciekawi mnie ile w tym co mówi Race chip jest prawdy a na ile to marketing...
Kreski i cyferki nie jeżdżą [emoji6]
P. S. Wkurzający jest TCS.. Przy starcie z hebla jak tylko koła lapia uspizg auto muli strasznie... Ehh
Ale zarzucenie dupą przy zmianie z 3jki na 4ke przy 90km/h mega(oczywiscie na mokrym
)
Ostatnio edytowane przez kozak ; 31-08-2018 o 10:20