Strona 49 z 91 PierwszyPierwszy ... 394041424344454647484950515253545556575859 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 907

Temat: Alfa Romeo Giulia - pytania przed zakupem

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    SUV jest do tego bardziej uniwersalny, ze względu na wyższy prześwit
    No super. Zjedź nim do wąskiego parkingu galerii. Wjedź na krawężnik. Większość z nich ma niskoprofilowe dla szpanu + drogowe opony totalnie nienadające się w jakikolwiek teren. Polecam filmiki z traktorami wyciągającymi te europejskie SUV ze zwykłem łąki. Słuchaj szumu powyżej 140 i płać więcej za paliwo Kup potem zimówki w rozsądnej cenie. Btw to crossoverya nie SUV. Sory. Urodziłem się z hejtem do SUV

Widziałem faktycznie kilka starych BMW jak latał bokiem przy pierwszym śniegu, tyle że bez intencji kierowcy - kończyły w rowie lub biły rozbite.
    Tak wiem strasznie niebezpieczne i nieekologiczne ojoj Nożem też można się pociąć.

Cytat Napisał g0trek Zobacz post
    Myślę, że kwestia "prowadzenia" nie jest na pierwszym miejscu (oczywiście nie jest też pomijalna, ale nie na pierwszym miejscu) gdy ktoś wybiera samochód do wożenia dzieci
    Dokładnie też mam takie zdanie. Obecnie mam jedno dziecko i Giulia jest super dla 2+1. Jednak jakbym planował 2 dzieci lub więcej to nie wiem. Np. dostęp do bagażnika jest średni. Ze o opadającej klapie nie wspomnę.

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Wszedł koleś na forum AR i mówi o tym że skoda jest super
    Bo jest w swojej klasie. Alfa natomiast jest znakomitą usportowioną klasą średnią z super osiągami i prowadzeniem.

różnicę powinienieś zauważyć po pierwszych kilkuset metrach
    Różnicę to czuć po pierwszej zmianie pasa. Ostatnio jechałem nowiutkim fiatem 500 Abarth, który jakby nie patrzeć jest nastawiony mega sportowo. Przy zmianie pasa musiałem się nakręcić kołem kierownicy. W Giulii to cyk i dokładnie wiesz co koła robią, a robią to szybko i precyzyjnie. Btw to dźwięk z tego bzyczka jest genialny po naciśnięciu SPORT
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    No super. Zjedź nim do wąskiego parkingu galerii. Wjedź na krawężnik. Większość z nich ma niskoprofilowe dla szpanu + drogowe opony totalnie nienadające się w jakikolwiek teren. Polecam filmiki z traktorami wyciągającymi te europejskie SUV ze zwykłem łąki. Słuchaj szumu powyżej 140 i płać więcej za paliwo Kup potem zimówki w rozsądnej cenie. Btw to crossoverya nie SUV. Sory. Urodziłem się z hejtem do SUV
    Ja też nie rozumiałem fenomenu SUV, dopóki nie pojeździłem trochę małym Crossoverem. Do miasta dużo wygodniejszy, w podmiejskiej jeździe wygodniejszy, jak trafimy na podrzędna drogę nie przejmujemy się niczym, tylko jedziemy dobrym tempem. Nikt tymi samochodami nie zapuszcza się w teren ale wystarczy mieć wysoki profil (w Stelvio taki jest w standardzie) i podczas codziennej jazdy jeździsz zupełnie bezstresowo.
    Oczywiście w trasach nie jest już tak różowo ale przy sztywniej zestrojonym zawieszeniu - a takie jest w Stelvio - jazda z rozsądnymi prędkościami też będzie przyjemna. Jeśli ktoś stawia na praktyczność, a o takim przypadku tu dyskutujemy, to Stelvio będzie dobrym wyborem. Dla kogoś, kto nie uznaje kompromisów to oczywiście tylko Giulia Przy dwojgu dzieci będzie wymagało to trochę poświęcenia ale czego nie robi się, żeby jeździć wymarzonym wozem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar strzelec
    Mieszka w
    SD
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4, Alfa Romeo 159 2.0 Mondeo Hybryd Vigniale

Domyślnie

Cytat Napisał g0trek Zobacz post
    Alfa (ponoć, to muszę jeszcze poczuć) dużo lepiej się prowadzi.
    To ja nie rozumem, to jest układ kierowniczy to się czuję od razu. https://youtu.be/NruAjvYyryI?t=315

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Nie żartujcie, że Giulia nie jest samochodem "rodzinnym".
    Jeżeli mieszczą się wózki dla dzieci, a są takie wózki, że nawet do mojego Mito wejdzie gondola i "parasolka" to znaczy, że samochód jest "rodzinny".

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Była Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16v

Domyślnie

W sumie gondole zawsze można kupić składaną
    Jak wygląda wyciszenie w Giulii? Spotkałem się z opiniami, że jest średnio.
    Często będę jeździł na trasie z prędkościami 180-220km/h i w Suberbie jest całkiem cicho.

Poprzednio miałem Golfa Variant 2.0Tdi i tak przy 200km/h było już dla mnie za głośno.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Q

Domyślnie

Dzisiaj zadziałał mi system start &stop i stało się to dokładnie tak jak mi powiedzieli w serwisie podczas odbioru auta. Po zaadaptowaniu, podladowaniu akumulatora i przy temperaturze roboczej na światłach się włączył. Potem jeszcze kilkukrotnie. Teraz pytanie czy wyłączając go muszę za każdym razem wciskać przycisk po uruchomieniu auta czy zapamiętuje?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał grucha2666 Zobacz post
    Teraz pytanie czy wyłączając go muszę za każdym razem wciskać przycisk po uruchomieniu auta czy zapamiętuje?
    Polecam zrobić eksperyment

Nie zapamiętuje.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Q

Domyślnie

Pierwszy raz żałuję że coś mi się w aucie naprawiło )

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

Tez bym nie przesadzał z tym brakiem miejsca w giulii przy rodzinie 2+2....
    Ja bez większych kompromisów pakuje się na wakacje letnie, a nawet na zimowe (oczywiście bez nart), za to ile ciuchy zimowe zajmują i buty narciarskie zainteresowani wiedza...
    Wiadomo czasem lekka kłótnia z żona jest ze za dużo zabiera i trzeba zmniejszyć bagaże, ale to raczej wynika z przyzwyczajeń ze trzeba wszystkiego brać na zapas
    Dla rodziny 2+2 jak najbardziej to jest auto, zwłaszcza gdy już nie ma wózków.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Chojnice
    Auto
    159 i 75

Domyślnie

Ja do 159 w sedanie też się mieszcze teraz jak temat gondoli przestał być aktualny

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka