Ohyda , kokpit w stylu tajwańskiego magnetofonu z lat 90-tych sprzedawanego na bazarze przez Ruskichmając przed sobą taką kierownicę?
Ohyda , kokpit w stylu tajwańskiego magnetofonu z lat 90-tych sprzedawanego na bazarze przez Ruskichmając przed sobą taką kierownicę?
Ok, jesteś wyjątkiem, który ma inne kryteria zakupu auta. Naprawdę nie znam osób, które kupują auto tylko patrząc po cenie. Zawsze najpierw ustalają co ich interesuje, jakie mają potrzeby a dopiero potem szukają w danym budżecie auta. No ale mniejsza o to.
Jeśli Ciebie interesuje tylko fun z jazdy i nic po za tym(a tak wnioskuje po wpisach) to bierz małego, mocnego hot hatcha (typu A45, Focus RS)- nie ma sensu, żebyś dopłacał do wyższego segmentu z gorszym silnikiem i osiągami, bo dla Ciebie to nie będzie żadna korzyść. I nikt Cię nie przekona na korzyść Giulii, bo takie masz kryteria wyboru, że Giulia przegra. Dla mnie prosta sprawa - po co dalej drążyć temat![]()
Pozdro,
Bartas
no dobra, ale nadal nie slyszalem zadnego sensownego argumentu, poza walkowanym przez producentów "segmentowaniem" aut... ktore sluzy wyludzaniu kasy.
Wymiarami sie nie rozni
Miejscem z tylu sie nie rozni
Osiagi CLA ma lepsze
Materialy ma lepsze (pusty śmiech mnie jedynie ogarnia, jak posiadacz Alfy 159 pisze "ohyda" o kierownicy AMG)
Cenę ma podobną
Warunki leasingu ma duzo lepsze
Dźwięk wydechu wg mnie też ma lepszy
Powiedzcie mi proszę, cóż takiego prócz "tego czegoś", czyli cholera wie czego, Giulia (niech już będzie ta 280KM bo ta obecna 200konna, to już w ogóle w kwestii mocy nie ma startu), ma lepsze? Nie kupię auta argumentując tylko ceną, ale na pewno nie kupię giulii tylko dlatego, że jest rownie dobra i tańsza niż pchana mi na siłę za pomocą "segmentyzacji" konkurencja. Oczywiście, że producent twierdzi, że Giulia to konkurent BMW3, bo inaczej by niczym nie był w stanie podeprzeć wygórowanej jak na nią ceny. Porównywać do najbardziej awaryjnego auta klasy premium też jest dość wygodnie. Mam teraz mazdę 6 w kombi. Auto dla mnie nietrafione zupełnie - kupiłem, bo mi się podobało i było szybsze niż poprzednie. Giulie też wiele osób kupi czytając pianie z zachwytu nad nią i entuzjazmując się 6.6 do setki, po czym po miesiącu mogą żałować. Gdybym kupując mazdę 6 miał 20% rabat na audi, na bank bym wzial audi. Gdybym kupujac Giuliette mial lepszy przeglad, mialbym auto 310 konne z glosnikami olufsena, a nie 240 konne z Bose. Trzeci raz tego samego bledu nie zrobie - przed zakupem Giulii po pierwsze pojezdze kazdym z aut po kilka godzin, po drugie bede benchmarkowal ceny Giulii do cen Audi, więc uzyskam zupełnie inny rabat. Ludzie stąd ku uciesze dilera wezmą giulię po tych ochach i achach za kazdą cenę.
jak posiadacz takiej kierownicy pisze o AMG "ohyda", to dla mnie najlepsza reklama AMG![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez makaronek ; 07-09-2016 o 14:34
Napisałem Ci już, że nikt Cię nie przekona do Giulii przy Twoich kryteriach/podejściu. To po co znowu piszesz, żeby Cię przekonywać co jest w tej Giulii takiego, żebyś ją kupił?! Odpowiem Ci: NIC. Nie kupuj tego auta bo będziesz żałował. Nie nauczyłeś się na własnych błędach (z tego co piszesz to nawet dwu krotnie)?
Pozdro,
Bartas
po pierwsze nie bardzo rozumiem skąd Twoje przekonanie o jakiejś nieomylności, że NIKT mnie nie przekona, że przy moich kryteriach etc? Poprosiłem o prostą odpowiedź na pytanie - czemu nie można porównywać giulii do cla? który z faktycznych parametrów, poza teorią producenta, stawia te samochody w zupełnie innych płaszczyznach? Nie masz mnie przekonywać do giulii, mógłbyś czyms poprzeć swoją tezę, że porównywanie Giulii i CLA jest bez sensu. Ja sam sobie wybiorę auto.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ale co tu porównywać? CLA to przednionapędowy kompakt z poprzecznym silnikiem, innym zwisem i zupelnie innym rozkładem masy. Co z tego że długość ogólna jest taka sama, skoro rozstaw osi jest inny. Czy takie argumenty nie wystarczą by nie porównywać Giulii do CLA?
Zauważ że nikt na zachodzie nie porównuje Audi A4 z BMW 3 i Mercedesem C. Bo to pierwsze jest po prostu do nich nie pasuje.
a bmw3 ma taki sam rozstaw osi jak Giulia, skoro do bmw3 można ją porównywać?
Nie odbieraj mojego posta jako ataku. Chodziło mi o to, że nie widzę dla Ciebie większych korzyści z posiadania Giulii (która będzie wolniejsza, bez takiego pazura i pewnie dająca mniej frajdy z jazdy). Brałbym A45 bez dwóch zdań (odpuść S3).
Jakbym mógł kierować się podobnym kryterium co Ty to zamiast Forda S-Maxa kupiłbym Forda Mustanga i nie zastanawiałbym się za wiele - cena była prawie taka samaTyle, że nie mogę sobie "pozwolić" na takie auto, bo kilka warunków koniecznych nie spełnia
![]()
Jeśli nie potrzebujesz rodzinnego sedana (a z tego co piszesz to nie potrzebujesz) to jest kilka fajnych aut na rynku w tym budżecie...
Ale nie róbmy już może OT w wątku o Giulii.
Pozdro,
Bartas