Ja bym brał Zline bo w tej cenie są naprawdę OK!!! Z Vredestein Ultrac Vorti nie miałem styczności więc Ci nie pomogę ale miałem dwa modele Vredensteina u siebie i już nigdy nie kupię nic od tego producenta ale to był może mój pech.
Ja bym brał Zline bo w tej cenie są naprawdę OK!!! Z Vredestein Ultrac Vorti nie miałem styczności więc Ci nie pomogę ale miałem dwa modele Vredensteina u siebie i już nigdy nie kupię nic od tego producenta ale to był może mój pech.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Kupilem Volvo z V. Vorti.Zadnych minusow,oprocz tego ze musze dokupic teraz pare(wydac ok.1100 zl) albo kupic komplet Nexena Matadora lub Vikinga(ok.1500 zl).235/40-18![]()
Matador i Viking to grupa Conti wiec jest jakas dobra podstawa za normalne w miare pieniadze.
Do 166 kupiłem barum. Szukałem pod kątem komfortu z najbardziej miękkim bokiem. Barumy okazały się lipne, kierowanie na suchym i mokrym jest niezłe ale hamowania brakuje. W 3.0 manual na 2 biegu włącza się asr przy mocnym wciśnięciu gazu.
Teraz żałuje że nie wziąłem Vredestrinów. Zniechęcił mnie twardy bok opony.
Zimowe mam Nokiany d+ czy jakoś tak. Jak dla mnie rewelacja.
Barum to też grupa conti. Cena z czegoś wynika i brakuje jej do czołowych opon. Pewnie tak samo jest z z matadorem i vikingiem.
Pojadę do hurtowni pomacać, opoglądać i wtedy zadecyduje który zestaw wezmę.
Ostatnio edytowane przez ar4me ; 22-03-2015 o 07:39
Moje Alfy
AR 166 Sportronic LPG, 2.5 24v
AR 166 3.0 Sportronic
AR 166 Manual 3.0 => swap r5 q4
AR 164 3.0 24v, Q2, Motronic ME 2.1, ABS+EBD, 6speed
Gtv_Spider 2.0=> swap 3.0 24v
Oraz
Delta III 1.75 k04
Espace IV 3.5
Vredestein Vorti nie miałem, ale Cento zjechałem do zera praktycznie i zimowe Vredestein Snowtrac przez 2 sezony używałem. Do obydwu jakiś niedosyt czułem, im dłużej użytkowane tym większy, w każdym razie po Cento drugi raz na Veredestaina nie patrzyłem już, tylko Nokiany zLine założyłem do tego samego auta i bardzo, bardzo fajne opony i przy dobrej cenie do tego. Ogólnie mają b. dobre opinie, do których się przyłączyć muszę póki co po niecałym sezonie. Zimówki też Nokian pod koniec tej zimy zmieniłem, super, praktycznie jak Conti TS 830 które dotąd z zimowek za najlepsze uważałem.
Panowie co wy na Fuldy Sportcontroll? Zastanawia mnie tylko czy brac te XL czy bez bo sa te i te. Jaki rozmiar wybrac na toory ti 17"?
Z Vredensteinami miałem takie szczęście a może i pecha, że albo nowa opona strzeliła albo zerwało kord w drugiej. Może i trafiła mi się wadliwe partie ale tylko z nimi miałem takie przeboje. Miałem Ultrac Sessanta ale na innym autku i jedyne czym ta opona się wyróżnia to wygląd i można poszpanować na osiedlui w tym jedynie się sprawdzała. W tej cenie znaleźć można lepsze nie wspominając już nawet o Zline. Na suchym były średnie, na mokrym lepiej ale wspominane RainExperty zauważalnie lepiej sobie radzą no i hałas ale przy tego typu bieżniku to norma. Vredensteiny to średniaki ale w Polsce wystarczy napisać, że coś jest "made in dżermany" niezależnie jakiej słabe by nie były kupujący będzie chwalił.
W mojej ocenie Vredensteiny nie są warte swojej ceny bo jak na klasę średnią to trochę za bardzo je cenią a do opon premium to im dalekoooo.... No chyba że ich nowy wyrób mnie pozytywnie zaskoczy choć ja już z tą marką nie będę eksperymentował co nie znaczy że mam tego komukolwiek zabraniać.
W klasie średniej opon mój typ co do stosunku cena/jakość to Nokian Zline.
Gdyby miały (nokiany) 225/40R18 rano ochronny to białym je pod rozwagę. Ale finalnie przetestuje jedna Uniroial Rainsport 3.
Ma ktoś z nimi styczność?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]