w GT i 147 film jest umiejscowiony na tyle centralnie, że łapie wszystkie syfy podczas jazdy. Ja osobiście wymieniam co ok 3000 km. Czyli jakieś 3-4 razy roku.
w GT i 147 film jest umiejscowiony na tyle centralnie, że łapie wszystkie syfy podczas jazdy. Ja osobiście wymieniam co ok 3000 km. Czyli jakieś 3-4 razy roku.
Uważam, że 10 tys km to max dla filtra powietrza, nie ma co ryzykować zasyfienia dolotu. Po zakupie GT niesamowicie kopciła na czarno po dodaniu gazu, a także w czasie jazdy. Okazało się, że filtra powietrza poprzedni właściciel nie lubił chyba wymieniać, bo był w opłakanym stanie. Po wymianie wszystko wróciło do normy. Ja wymieniam wszystkie filtry plus olej co 10 tys km.
"Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku. Jeśli potrafisz myśleć o tym, czego chcesz i uczynisz z tego dominującą myśl, to sprawisz, że pojawi się to w twoim życiu."
Filtr kosztuje jakieś grosze... Wymiana to max 30 min... szkoda na tym oszczędzać...
Ale co 3 tys. km zmieniasz filtr powietrza? Dobrze przeczytałem? Jak tak to chyba miałoby to sens jak jeździłbyś tylko i wyłącznie po placu budowy, albo po kopalni czy coś.. przesada straszna. Co 10 tys. km to jest mega w sam raz, częściej choćby nie wiem co nie ma sensu...
ja zawsze co 10 tyś jeśli śmigam jednym autem dłużej a tak po zakupie zawsze sprawdzam 5-10 funtów to nie wydatek a auto tez musi oddychać![]()
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
No po zakupie auta to wiadomo że zmienia się wszystkie płyny, filtry, rozrząd itp. Taki zestaw startowy. Ale tak generalnie to dziwi mnie wymiana częściej niż 10 tys. km - ewentualnie jak ktoś olej zmienia częściej np. przy 8 tys. km to wtedy odrazu filtr to wiadomo, ale tak po prostu sam filtr zmieniać np. co 3 tys. km to nie rozumiem dlaczego.