Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Temat: Konsekwencje tankowania w makro w Katowicach

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał mc007 Zobacz post
    Ja zostałem zachęcony do tego przez panią, która zajęła się mną jako nowym klientem makro.
    Niby paliwo z orlenu i dobrej jakości. Kpina.
    Dobrze napisałeś - "niby". Wszystko zależy od stacji. Kontrole pokazują, że jest na rynku sporo "chrzczonego" paliwa. Niestety nie zawsze można to zweryfikować i stąd takie sytuacje.
    Daj znać jak poszła reklamacja

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Stary bierz za dupę to coś co nazywa się się dystrybucją dobrego paliwa! I nie waż się odpuścić! Sku*wiele myślą że wszystko im wolno. To że jesz paszę z ich super hiuper marketów to nie znaczy że mają nasze auta "wykończać" czymś paliwopodobnym. Pozdro
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

arek_misiek
    Gość

Domyślnie zamarzajace paliwo z makro katowice !!!

Witam
    Jeszcze do tej chwili mnie nosi i gdzieś musiałem się wygadać.
    Dzisiaj zatankowałem moją Alfke do pełna (ok 55l) ONem na wyżej wymienionej stacji przy ulicy Pukowca.
    Dodatkowo zalałem uszlachetniacz od Shella.
    Po odjechaniu ze stacji na pierwszych światłach zdziwiło mnie falowanie obrotów.
    Jadę dalej, chwilę coś głośno piknęło, jednak nie zdążyłem zauważyć w kontrolkach nic,
    bo taka była akurat sytuacja na drodze.
    Kilka kilometrów później przy wyprzedzaniu na 3ce auto się normalnie zebrało, potem szarpnęło,
    chwilę później motor control system failure, ikonka silnika i koniec trasy.
    Od stacji 19 km. Do domu 80.
    Alfa stoi już pod mechanikiem, jutro jak będzie miał czas to zobaczy co się tak naprawdę stało.
    Czy jeżeli faktycznie wina podłej jakości ropy to jak mogę walczyć o zwrot pieniędzy za paliwo i naprawę? Co się mogło uszkodzić?
    Witam z paliwem w makro katowice to jest tak a mianowicie panowie sprzedaja letnie paliwo a w specyfikacji jest zimowe które zamarza przy minus 31stopni.A tak na prawde to zamarza przy -10.
    Ja tankowałem w makro katowice 2 lutego i zamarzło mi paliwo na serwisie wymienili mi filtr paliwa i bylo ok. Nie spuściłem wtedy paliwa jeden dzień bylo ok. na drugi to samo wymiana filtra paliwa.

---------- Post added at 10:02 ---------- Previous post was at 09:57 ----------

Witam
    Jeszcze do tej chwili mnie nosi i gdzieś musiałem się wygadać.
    Dzisiaj zatankowałem moją Alfke do pełna (ok 55l) ONem na wyżej wymienionej stacji przy ulicy Pukowca.
    Dodatkowo zalałem uszlachetniacz od Shella.
    Po odjechaniu ze stacji na pierwszych światłach zdziwiło mnie falowanie obrotów.
    Jadę dalej, chwilę coś głośno piknęło, jednak nie zdążyłem zauważyć w kontrolkach nic,
    bo taka była akurat sytuacja na drodze.
    Kilka kilometrów później przy wyprzedzaniu na 3ce auto się normalnie zebrało, potem szarpnęło,
    chwilę później motor control system failure, ikonka silnika i koniec trasy.
    Od stacji 19 km. Do domu 80.
    Alfa stoi już pod mechanikiem, jutro jak będzie miał czas to zobaczy co się tak naprawdę stało.
    Czy jeżeli faktycznie wina podłej jakości ropy to jak mogę walczyć o zwrot pieniędzy za paliwo i naprawę? Co się mogło uszkodzić?
    Witam z paliwem w makro katowice to jest tak a mianowicie panowie sprzedaja letnie paliwo a w specyfikacji jest zimowe które zamarza przy minus 31stopni.A tak na prawde to zamarza przy -10.
    Ja tankowałem w makro katowice 2 lutego i zamarzło mi paliwo na serwisie wymienili mi filtr paliwa i bylo ok. Nie spuściłem wtedy paliwa jeden dzień bylo ok. na drugi to samo wymiana filtra paliwa.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Po co lałeś ten uszlachetniacz, jeśli wszystko z samochodem i paliwem powinno być ok...?
    Nie lepiej zalać Vervę na stacji wyposażonej w alarmy w zbiornikach?

Tak to już niestety jest jak się szuka oszczędności 5zł na baku.

Co chcesz ugrać jak pojedziesz na stację? Zrobiłeś ekspertyzę w 2 dni... Wątpię.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2001 r. jest VW Passat 2.0 TDI 2006 r.

Domyślnie

Cytat Napisał pampik Zobacz post
    a tak abstrahując.... to skąd się Wam biorą pomysły żeby tankować na auchanach teskach i makrach...
    o dobre pytanie..
    ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA

Użytkownik Rowerzysta Avatar mc007
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    159 1.9 q-tronic

Domyślnie

Cytat Napisał arek_misiek Zobacz post
    To nie wina mrozu, bo było wtedy lekko na plusie.

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Po co lałeś ten uszlachetniacz, jeśli wszystko z samochodem i paliwem powinno być ok...?
    Nie lepiej zalać Vervę na stacji wyposażonej w alarmy w zbiornikach?

Tak to już niestety jest jak się szuka oszczędności 5zł na baku.

Co chcesz ugrać jak pojedziesz na stację? Zrobiłeś ekspertyzę w 2 dni... Wątpię.
    "Nie lepiej nie lepiej"... Byłem w makro, miałem rezerwę, myślę sobie, że przy okazji zatankuje. Wcześniej się spieszyłem i nie było mi "po drodze" na normalną stację. Nie szukałem wielkich oszczędności.
    To była moja pierwsza nie-markowa stacja od kiedy mam Alfe...

Od uruchomienia Alfy przejechałem niespełna 500 km i dzisiaj zaczęła padać pompa paliwa. Raz odpala raz nie.
    Czy miał ktoś takie coś http://www.pompapaliwa.pl/?1698,pomp...eo-147-1.9-jtd ? Nie chciałbym znów wdepnąć w minę.
    Jutro mechanik mi da znać ile kosztuje pompa boscha...

arek_misiek
    Gość

Domyślnie

Pozdrawiam, czy byłeś złożyć reklamacje w makro-Katowice. Bo ja byłem i mi zaproponowali trzysta złoty a chciałem sześćset. Moje straty ogólnie są większe. Stwierdzili że nikt u nich nie był z reklamacją. Będę oddawać sprawę do sądu. Szukam więcej osób, którzy tak jak ja zostali oszukani. Chce złożyć pozew zbiorowy. Podaj numer telefonu jak jesteś zainteresowany Arek.

Ceasary
    Gość

Domyślnie

Rzecz w tym, że mechanik nie stwierdził żadnych syfów w ropie itp.
    Wylał na mise trochę ropy z orlena i makro, ta z makro jest koloru strasznie żółtego i praktycznie porównując do orlenowskiej nie ma zapachu.
    Jutro tam jadę wojować, może nie jestem sam z takimi konsekwencjami?
    Ta "impreza" była za droga, żeby to odpuścić...
    Żółty kolor ropy to nic innego jak zwykły olej, tzw. "BIOPALIWO". Mój szef wpadł kiedyś na genialny pomysł lania BIOPaliwa z Bliskiej (eko100 czy coś w ten deseń),
    żółte, gęste - padły wtryski w dwóch ciężarówkach, wszystkie samochody zaczęły palić więcej o ok 15-20% więc impreza dość nieopłacalna.
    Tankująć pytałem pracownika stacji co to za cudowne paliwo, tu cyt.: "E tam Panie, 97% to zwykły rzepak" i sprzedawane po 5.5 zł za litr (niezły biznes)

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał arek_misiek Zobacz post
    Chce złożyć pozew zbiorowy
    Jeśli jesteś snem króla nafty, to powodzenia

Zanim popłyniesz/popłyniecie kilka tysięcy PLN spróbuj rozwiązań ugodowych.
    Chociaż jak będziesz wyskakiwał z podobnymi tekstami w swoich wystąpieniach, to poważnie tego nie wezmą.

punkt
    Gość

Domyślnie

no to powodzenia z pozwem, dział prawny piętro wyżej w Makro z pewnością jest przygotowany na takie okoliczności.
    Jak chcesz im udowodnić, że to akurat ich wina ?
    Tzn nie bronię Makro tylko patrzę na sprawę z perspektywy Ty vs Makro.
    Mają dobrych prawników, wierz mi.