przez 5 lat miałem na AR 156 czerwony,, FoliaTec,, polecam!
przez 5 lat miałem na AR 156 czerwony,, FoliaTec,, polecam!
polecam motipa pomalowałem prawie dwa lata temu i cały czas trzyma i kolor pozostał ok
ale chyba "porządność" danej rzeczy nie wynika z jej firmy/marki czy kasy na to wszystko wylozonej!!Napisał bobryt
jak ktos bedzie chcial miec ladnie to i tak bedzie odswiezal polysk i kolor na zaciskach co sezon - zatem po co przeplacac?!
ja tez polecam sniezke, a dokladnie emalia ftalowa Śnieżka + korektor Nobiles
emalie maja swietne kolory, a korektor/utwardzacz nadaje dobrej konsystencji
efekt wyglada swietnie
Pozwolicie, że się podczepię do tematu, bo również chodzi o malowanie elementów wchodzących w skład układu hamulcowego. Być może niektórym wyda sie śmieszne to co dalej napiszę, ale zaryzykuję. Niedawno wymieniałem tarcze i klocki hamulcowe w swojej BESTII i zastanawiam się czy da się jakoś zabezpieczyć przed korozją część tarczy, która nie jest ścierana przez klocki :?:
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
sa jakies smary specjalne do ukladow hamulcowych moze czyms takim?
najprostszym zabezpieczeniem jest pomalowanie tych elementow na zblizony kolor
A nie jest tak, ze jak sie pomaluje wszystko co mozliwe jakas farba to hamulce gorzej odprowadzaja cieplo?
nie słyszałem o czymś takim, w moim przypadku nie zauważyłem negatywnych objawów po malowaniu.Napisał mar77
Ja wymalowałem Hammerite i sprawdziło się świetnie mała puszka farby za ok 15 zł. Zrobiłem już z 800km i jak wymalowałem tak wygląda nadal, nic się nie dzieje z tą farbą, a powiem że też trochę hamulce dogrzałem bo jeździłem w terenie górskim po zakrętach.
Powiem szczerze ze wymalowałem tylko jedną warstwą dla sprawdzenia czy będzie się trzymała ta farba, ale teraz jak pojadę do domu to wymaluję raz jeszcze aby już było miodzio.
Też polecam farbę typu Hammerite. Nie ma żadnych problemów. nawet się za bardzo nie wysilałem z czyszczeniem zacisków przed malowaniem.
otóż właśnie to, malowałem te zaciski pod blokiem, tylko okleiłem taśmą aby nic nie zamalować przy okazji, i po teście farby jest super tak ze jak by ktoś chciał malować to odżałować 15zł na farbę w puszcze i z 2zł na pędzelekNapisał Emenems
![]()