dzieki wielkie panowieo to chodzilo !
panowie jeszcze jedna sprawa, mam teraz kolo 205/55 R16 czyli srednica jest wieksza niz przy 215/45 R17, to jak wrzuce weiteca na serie amory -40/40 to nie bedzie tarlo nic ? RogerIZ28, piszesz ze 225/45 R17 miales przy tym obnizeniu i bylo dobrze a aktualne moje "kolo" ma taka sama srednice wiec tez powinno byc w sam raz .... dobrze kombinuje ?alces1 mial 205/50/17 i mu tarlo czasem a ten rozmiar jest taki sam jak 225/45 R17 - roznica 0,1, to sam juz nie wiem ... a chcem kupic sprezyny juz i zeby nie bylo potem problemu
![]()
Ostatnio edytowane przez kenobi ; 27-05-2010 o 09:45
Niestety z braku czasu jeszcze nie zdążyłem zrobić żadnych nowych zdjęć samochodu
Amory zostały sportpack'owe - bo po co wywalać dobre amory?, a muszę przyznać że spisują się na tyle dobrze, że przy ew wymianie może i powędrowały by znowu oryginalnie skrócone sportpack'owe
Momencik, zapomniałem napisać -225 miałem założone na sport-pack'u (-20mm) na 225 chyba był już weitec jak dobrze pamiętam- ale to akurat nie ma dużego zdarzenia, bo jeszcze nie słyszałem, aby komuś koło tarło o 'górę' nadkola, jak ktoś ma problem z obcieraniem to zazwyczaj przy skręcaniu o 'lewą' i rzadziej o 'prawą' cześć nadkola (stojąc przodem do koła)
nie można natomiast patrzeć tylko na średnicę koła, lub tylko na szerokość - możesz mieć tak jak piszesz większe koło jak w przypadku twoich obecnych 16", ale jest węższa, dzięki czemu krawędzie opony nie obcierają o nadkole przy skręcie. Możesz mieć i 235mm szerokośći, ale za to na mniejszej średnicy koła. Bo jak dowalisz twoją obecną średnicę koła (632mm) na szerokość opony 225mm to raczej na pewno będzie to obcierało krawędziom opony o nadkole podczas skrętu
Roger, to akurat wiem, mam serie alu ''16 "koleczka" z takimi kapciami i wlasnie nie wiem czy -40 byloby odpowiedniemasz teraz 225 czy 215/45 R17 na takim obnizeniu ktore planuje ?
padlo na eibach pro kit -30/30 nowki w dobrej cenie
Ostatnio edytowane przez kenobi ; 28-05-2010 o 20:33
wiec nie wiem w czym masz wątpliwości, gdyż:
napisałem powyżej zarówno to że samo obniżenie nie powinno spowodować tarcia - gdyż nie kojarzę aby komuś tarło o 'górę' nadkola, lecz o boki (no chyba że sprężyny będą z gumy i się tak będą uginały na dziurach, że koła będą dobijać)
jak i to że obecnie na -40mm mam 215/45 R17
edit
aha a jak w dalszym ciągu masz jakieś wątpliwości, to przypomniało mi się właśnie że na zimę mam przecież felgi 16" 'telefony'o których piszesz i opony 205/55 R16, i zakładałem -40mm jak jeszcze jeździłem na zimówkach i było wszystko ok
Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 28-05-2010 o 20:47