Absolutnie nie wpłynie w negatywny sposób na działanie silnika, może tylko poprawić jego prace![]()
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Absolutnie nie wpłynie w negatywny sposób na działanie silnika, może tylko poprawić jego prace![]()
Ja dzwonilem do ASO i powiedzieli mi ze 10w40 jest na rynek gdzie temp nie schodzi poniezej -15 c. 5w40 na pozostale rynkii smialo mozna lac full.
Po za tym dobry pol syntetyk prawie niczym nie rozni sie od syntetyka, parametry maja teraz oleje zblizone do siebie to nie czasy PRL-u.
Starzenie się to jedna z równic, ale jak zmieniasz co 10 tysiecy to roznicy nie odczujesz.
Ostatnio edytowane przez odzi ; 24-03-2011 o 21:48
Jaki olej do automatycznej skrzyni biegów 156 Sportwagon Q-System 2.5 V6 24V 2000r 192 konie przebieg 195 tys.
Majster po co zmieniać jak jest to jeden z najlepszych olejów. Ja mam ten sam silnik co ty i już 4 raz wlałem Valvoline MaxLife 10W40 i "odpukać" jest sucho i od wymiany do wymiany bez dolewkiW poprzednich autach (BMW 3 coupe i peugeot 406) też lałem ten olej. A BMW jeżdziłem dość długo i że tak powiem na wysokich obrotach
![]()
Raczej zostane przy tym olejuPytałem z ciekawosci czym jeszcze bym mógł ewentualnie zalac. Czy taki dobry to ja nie wiem, optycznie tego nie stwierdze
![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ma jedną dużą zalete, a mianowicie nie jest rozlewany w Polsce![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Nie widziałem żadnego oleju tego producenta Made in Poland, spotykałem się tylko i wyłącznie z olejami Made in France, bardzo dużo osób wśród znajomych jeździ na oleju tego producenta i zawsze był produkowany we Francji. Oleje na pewno rozlewane i produkowane w Polsce to Castrol, Mobil (Rafineria Trzebinia, obecnie grupa Orlen), Fuchs (rozlewany w Gliwicach, bardzo dobre oleje szczególnie linia XTL zapowiada się bardzo dobrze), Lotos, Orlen (wiadomo Polskie marki).
Ostatnio edytowane przez Qbaas ; 25-03-2011 o 17:26
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y