Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
A szczerze myślę zamówić z motostacja.pl, mieliście jakieś doświadczenia z tym sklepem? Wydaje mi się, że powinni mieć oryginalne produkty?
a jakie macie doświadczenie z Shell Helix Ultra?? Mechanik taki używa i poleca do samochodu i sam go też używa. Ja osobiście nie miałem nigdy takiego oleju więc nie wiem czy warto stosować.
Można prosić o jakieś namiary na badania stwierdzajace te minimum 50% i nie chodzi mi tu np. o porównanie wspolczynnika tarcia oleju, i na tej podstawie wnioskowanie, ze jesli tarcie jest mniejsze o X procent to silnik przejedzie X procent kilometrów wiecej, a opracowanie w oparciu o konkretną jednostkę napędową. I co znaczy tani olej bo to pojecie wzgledne imo specol jest tani, meguin tez jest tani. Prawda jest taka, ze przeciętny Kowalski robi jednym autem w porywach 100k km. Jak kupi w stanie agonalnym to co by nie zalal i tak sie wysra, a jak kupi w dobym stanie to spokojnie wystarczy dobry tani olej z rozsadnym interwalem wymian aby utrzymać jego stan. Sam uzywam aktualnie oleju z gornej półki jak rowniez od Tomka niedawno bralem AR9100 do skrzyni w RSie ale jestem daleki od wmawiania sobie lub komuś, ze na tym auto zrobi 50% więcej przebiegu bez remontu bo mam auto uzywane baaa nawet jak mamy nowe nie mamy pewności bo znam przypadek, ze w nowym aucie gdzie zmieniono od razu olej na millersa i tak po kilkunastu tys. km wywinelo panewki i wymieniano silnik na gwarancji, a inny bedzie w lizingowanym aucie zmienial co 35k km castrola i nie bedzie problemu dlatego zawsze uwazam, ze przede wszystkim zdrowy rozsądek bo na wszystko wplywu nie mamy![]()
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 08-07-2018 o 05:49
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Motostacja to jest poważny sklep i raczej nie ma mowy o podróbkach. Wielokrotnie u nich zamawiałem np. tarcze i nie było żadnych problemów. Ja bardzo polecam.