Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Temat: NAPRAWA W POLCAR POZNAŃ - NIGDY WIĘCEJ !

AMT
    Gość

Domyślnie NAPRAWA W POLCAR POZNAŃ - NIGDY WIĘCEJ !

Ponad 3 tygodnie temu wstawiłem belle do polcaru na naprawę po stłuczce. Jak mnie zapewniano w dwa tygodnie będzie zrobiona. Niestety termin odbioru się oddalał, w końcu po 22 dniach dostałem telefon że zrobiona. Pojechałem dosyć późno bo ciut przed 21:00, odbierałem auto z "dobrego serwisu" (przynajmniej tak mi się wydawało) więc nie oglądałem, nie wydziwiałem też że malowanie idealnie nie wyszło w końcu pewnie Nuvoli nie da się idealnie dopasować bo by trzeba było pół auta malować, zderzak gorzej dopasowany ale to pewnie wina tego że pzu nie chciało się zgodzić na oryginał bo za stare auto, więc też nie widziwiałem. Pomalowana ? pomalowana - wsiadłem i pojechałem. Po tylu dniach rozłąki droga do domu zrobiła się troche dłuższa :wink: i dojechałem po 22. Wysiadam z auta chce zamknąć - przycisk w kluczyku nie działa, w domu ściągam gumkę i okazało się że przycisk jest zgnieciony. Było już po 22 więc zadzwoniłem do Polcaru na drugi dzień - powiedziałem o co chodzi - jakiś Pan powiedział żebym przyjechał - ja na to że dopiero jutro bo będę akurat w Poznaniu i ok. Dzisiaj zajeżdżam więc tam i przedstawiam sprawę, jedna Pani próbowała grzecznie tłumaczyć że to niemożliwe że u nich ale druga popatrzyła tylko jak na głupka i poszła po kogoś. Wrócił z nią jakiś naburmuszony jegomość (spytany o nazwisko przedstawił się jako Peszewa Robert o ile nie przekręciłem), który bez jakichkolwiek grzeczności żeby nie powiedzieć wręcz niegrzecznie ruszył na mnie z pretensjami że czego ja wogóle chce, że mogłem sprawdzić przy odbiorze (podstawiono mi otwarty samochód do którego odrazu wsiadałem) i generalnie zjebał mnie jeszcze na koniec dodał "reklamacji nie uznaję i dowidzenia". Byłem w szoku, czekałem chodziaż na jakieś przepraszam a tam nie dosyć że go nie usłyszałem to jeszcze zostałem potraktowany jak gówno. Im dalej próbowałem rozmawiać tym bardziej niegrzeczny sie robił ten jegomość i nawet nie próbował załagodzić sytuacji tylko bardziej agresywnie odpowiadał. Ja rozumiem różne rzeczy sie mogą zdarzać ale w taki sposób żeby potraktować klienta to dla mnie szok. Brak jakiejkolwiek inicjatywy żeby spróbować się dogadać, zamiast przepraszam dostałem wiadro pomyj. Nigdzie takiego czegoś nie można zaakceptować ale w wielkim Polcarze który stara się uchodzić jako jeden z najlepszych serwisów to jest dla mnie niedopuszczalne ! Czy odbierając samochód po malowaniu powienienem sprawdzic czy działa pilot ? czy trąbi ? czy fotele sie składają ? czy mi paliwa nie spuscili ? czy hamulce mi działają ? oddając auto do serwisu obdarza się go jakimś zaufaniem, którego napewno nigdy więcej nie dam Polcarowi i więcej tam napewno moja Alfa nie zawita. Tutaj chodziło dosłownie o drobiazg i przepraszam, ale ciekawe czy w taki sposób załawiają tam wszelkie inne reklamacje ? Z ryjem na klienta i reklamacji nie uznano ???

Colin
    Gość

Domyślnie

muszę Cie zmartwić, ale... nie tylko tam tak jest...

adasco
    Gość

Domyślnie

ooo, to sie ciesz... znam przypadki, ze potrafia to i owo podmienic na troche bardziej zuzyte i zganiac potem na skutki zderzenia.....

AR_33
    Gość

Domyślnie

Dodam jeszcze od siebie, że POLCAR jest ostatnim miejscem gdzie proponował bym naprawę samochodu, jakiego kolwiek :!:
    Parę lat temu, kiedy stałem się szczęśliwym posiadaczem swojej Belli, kierując się logiką ( i tu popełniłem błąd ) udałem się do POLCARU, no bo niby ASO i wogóle. Podjeżdzam i grzecznie się pytam czy panowie w serwisie Alfa Romeo podłączą moją niunię pod kompa i sprawdzą czy wszystko jest OK. Pan kierownik warsztatu wyszedł na zewnątrz, spojrzał na Alfa Romeo 33 rocznik 1991 i stwierdził:
    - Panie kto takie stare auta kupuje? Żaden porządny serwis :!: nawet programu do sprawdzenia tego już nie ma
    Jeźdz Pan do jakiegoś starego warsztatu może Oni coś takiego jeszcze naprawiają.

No i pojechałem , ale opinię o POLCAR mam już wyrobioną do końca życia

Paweł156
    Gość

Domyślnie

Niestety, wiekszos ASO to partacze i zlodzieje.
    Ja najgorsze przygody miałem z ASO Peugeota w Tychach Mario Car, szef serwisu totalny ignorant i bezmózgowiec, to było jakies 4lata temu wiec mam nadzieje ze juz tam nie pracuje, ale bylo na tyle ostro ze omało nie skonczyło sie na policji i w sadzie.
    Partacze pracuja tez w Ganinexie w Pszczynie, juz pisalem o tym na forum. A najlepszy serwis w jakim byłem to chyba w Bielsku, serwis przy fabryce Fiata, AR i lancii.
    A najlepsze wyjscie to tak jak wiekszosc z nas robi, znalezc dobry warsztat co nas nie skroi a bedzie sie znał na robocie.

Rosik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AMT
    Czy odbierając samochód po malowaniu powienienem sprawdzic czy działa pilot ?
    tak
    Cytat Napisał AMT
    czy trąbi ?
    tak
    Cytat Napisał AMT
    czy fotele sie składają ?
    tak
    Cytat Napisał AMT
    czy mi paliwa nie spuscili ?
    tak
    Cytat Napisał AMT
    czy hamulce mi działają ?
    tak
    Bo w Polsce mieszkasz :wink:

Uszatek
    Gość

Domyślnie

A ja tam nie mam dylematów, ASO w Lubinie próbowało mi wstawić wałka ( Naprawiałem Bravo) ale skończyło się to tym, że ZABRAŁEM autko w trakcie naprawy, mechaników wyzwałem od matołów a szefowi zmiany wykrzyczałem prosto w ryj, że jest skończonym nieudacznikiem.Na koniec pomachałem mu kopią ustawy o prawach konsumenta , wizytówką rzeczoznawcy PZMot, i jeszcze kolejna wiązanka kwiatów .....

Kretyn nie wiedział, że 3 dni wcześniej kupiłem nowy silnik krokowy, że mam f.vat na tą część, i że nie było potrzeby kolejnej wymiany.....oraz kasowania. Normalny mechanik do którego pojechałem, naprawił mi auto w 1.5 h. Omijać ASO szerokim łukiem.

Tiga
    Gość

Domyślnie

Co do POL-CARu... Jakieś 3 tygodnie temu zamawiałem nowe emblematy na klape . "145" i "t.spark" . Jest już tydzień po terminie i jeszcze ich nie ma ,mieli do mnie oddzwonić jak przylecą z Włoch. Z ciekawości dziś zadzwoniłem,bo już zaczynam być nerwowy... Odebrał jakiś koleś i powiedział,ze nikogo takiego o moim nazwisku nie ma w papierach. Nikt nic nie zamawiał! Byłem w szoku! Kazał zostawić numer... za 15 minut dzwonił,ze jednak zamówienie sie znalazło,ale części jeszcze nie ma... Nic tylko cierpliwie czekać...
    Inny przypadek, równie bezsensowny - kiedyś ojciec był po fazator. Jak sie okazało babka wydała mu zupełnie inną część! Dobrze,ze lukną do kartonika zaraz po wyjściu ze sklepu,bo gdyby zobaczył to po 40 kilometrach w domu...
    Ogólnie to mają tam niezły bałagan i chyba mało kompetentnych pracowników.
    Jedyne co dobre to to,ze można sobie za free zabrać do domu gazetke "Il Quadrifoglio" :wink:

Pozdr. Tiga

DDEvil
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marcins737
    i nigdy nie zostawiać w ASO samochodu
    Ja niestety robilem auto w ASO bo nie znalem nikogo kto by sie mogl moja niunia zajac ale bylem na tyle upierdliwy ze za kazdym razem bedac w ASO jak byla taka potrzeba (czy nawet jezeli cos robie w norauto - mam tam znajomych) to zawsze stoje i patrze im na rece raz stalem 4 godziny i czekalem az sie nia zajma. mysleli ze mnie wezma na zmeczenie i pojde ale ja twardo tam ich obserwowalem i czekalem :mrgreen:

Użytkownik Romeo Avatar kaes
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 145 1,4 bx 1995

Domyślnie

Mi tak ustawili zbieżność w ASO że szybko musiałem zmieniac opony...
    Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
    To 145 boxerek oczywiście!