Nie jeździjcie na tym, zróbcie to dla mnie - nienawidzę, jak z auta przede mną spaloną fryturą śmierdzi![]()
Nie jeździjcie na tym, zróbcie to dla mnie - nienawidzę, jak z auta przede mną spaloną fryturą śmierdzi![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
a ja sie juz pogubilem bo niewiem czy chodzi w temacie o EKO-DIESEL czy BIO-DIESEL...
Z tego co wiem to własnie BIO-Diesel (jakies 3 pln z groszami) jest niewskazany do JTD.
A na EKO-Dieslu to jezdze prawie caly czas i bez zapachu spalonej fryty![]()
chodzi mi cały czas o EKO-diesel (oznaczony na czarno)
BIO-diesel jest oznaczony na niebiesko.
czytając wasze opinie widzę że zdania są podzielone...
nigdy nie lałem EKO-paliwa do swoich samochodów,a jeżdżąc na zwykłym ON i tych "niby lepszych" nie zauważyłem jakiejś zbytniej różnicy w spalaniu i osiągach...
moja druga ulubienica...
Eko diesel to zwykła ropa, nie wiem skąd opinie że wali frytkami... Chyba mylicie to z paliwami BIO.
Np na bliskiej na ON pisze ECO, ale ja go leje jak dla mnie to jest zwykły. diesel. Oznaczony jest przede wszystkim na czarno.
Jest też dostępny BIO, ale tego raczej nie naleje.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
odgracam temat. Jak jest w końcu z tym BIO paliwem, bo na stacjach kosztuje poniżej 4zł...można to lać do jtd czy nie ?
Gdzieś widziałem zdanie: "życie jest za krótkie aby jeździć dieslem".
I ono jest raczej prawdziwe...
Jeżeli ktoś kupuje auto aby z jazdy czerpać "jakąś tam" przyjemność (nie mam na myśli radochy z niskich rachunków na BP) to wszelkie "za" są po stronie benzyny.
I jeszcze ten zapach frytek, EKO))