Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: Maserati Mito - czyli upadek marki Alfa Romeo...

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie Maserati Mito - czyli upadek marki Alfa Romeo...

Nazwa tematu oczywiście jest żartem, może w ten sposób więcej osób go przeczyta

Powstanie Alfa Romeo Mito, która będzie sprzedawana w salonach Maserati. Ma to służyć chyba celom marketingowym i oczywiście fanom

Więcej na AlfaNews: Maserati Mito

Ciekawe czy będą ją sprzedawać też w USA...

Użytkownik Ogier Avatar Matka
    Mieszka w
    Żuławy
    Auto
    Lancia Delta Momo 1,9 D 190 KM

Domyślnie

powinni ją dodawać jako gratis do Quattroporte...
    była Alfa GT Q2 1,9 JTD 170 KM
    nigdy nie miałem niemieckiego samochodu - i nie żałuję...

Pingwin
    Gość

Domyślnie

to bedzie bonus dla dzieci, jak tatuś kupi masera, młody dostanie mito.

rocco
    Gość

Domyślnie

śliczna...

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

To teraz taki trend, producenci supersamochodów po prostu się zorientowali, że tracą rynek na większości swoich klientów, którzy na codzień nie jeżdżą swoim Ferrari, Lambo, Maserati, czy Astonem i "muszą" dokupić jakąś 500kę/Miciaka/Pandę, czy o zgrozo, Polo... Więc takich ofert w ramach koncernów będzie więcej Pierwszy był Aston Martin Cygnet, czyli Toyota IQ, albo cytowany w artykule Fiat 500 Ferrari Edition, dla klientów serwisu Ferrari (swoją drogą, ja bym chyba jednak nie docenił tego jako miłego gestu - powinni dawać co najmniej Miciaka QV, albo GT v6). A po Maserati (i być może Ferrari) Mito przyjdą jeszcze Lamborghini A1, Porsche Polo, Lotus Savvy i może jeszcze Corvette Spark Swoją drogą, gdyby mnie było stać na supersamochód i potrzebowałbym jakiegoś malucha, to na pewno bym kupił takiego "przebierańca"
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Romeo Avatar maciejbydg_87
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 147 & 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

[QUOTE=Tuti;271941...
    Powstanie Alfa Romeo Mito, która będzie sprzedawana w salonach Maserati....[/QUOTE]

ja w jakimś innym źródle wyczytałem że te MiTo nie mają być sprzedawane a służyć jako samochody zastępcze dla klienta

Moje Belle:
    Alfa 33 Imola 1.4 BX 1993 ( '08 - '11 )
    Alfa 155 Sport 1.8 TS 8v 1995 ( '11 - '12 )
    Alfa 164 Super 2.0 TS 8v 1997 ( '12 -'14 )
    Alfa 147 1.9 JTD 2003 ('14 - )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 115km 2002 ('14 - '16 )
    Alfa 156 SW 1.9 JTD 110km 2001 ('16 - '18 )
    Alfa 159 SW 1.9 JTD 150 Q-tronic 2010 ('18 - )
    Alfa 33 Q4 1992 ('18 - )

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

FAP już opublikował oficjalny komunikat: http://alfaromeopress.pl/Alfa-Romeo/...erwisowej.html
    Tutaj po angielsku: http://www.alfaromeopress.com/index....n=zoom&id=4640

Możliwe, że chodzi tylko o auta zastępcze? Bo ta sieć serwisowa brzmi podejrzanie

---------- Post dodany o godzinie 14:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:26 ----------

Chyba rzeczywiście, sprawdziłem dokładnie co to znaczy "courtesy car" w słowniku: http://megaslownik.pl/slownik/angiel...9,courtesy+car

Przepraszam za pomyłkę

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Fiat 500 Ferrari Edition, dla klientów serwisu Ferrari
    Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    FAP już opublikował oficjalny komunikat: http://alfaromeopress.pl/Alfa-Romeo/...erwisowej.html
    Tutaj po angielsku: http://www.alfaromeopress.com/index....n=zoom&id=4640

Możliwe, że chodzi tylko o auta zastępcze? Bo ta sieć serwisowa brzmi podejrzanie

---------- Post dodany o godzinie 14:31 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:26 ----------

Chyba rzeczywiście, sprawdziłem dokładnie co to znaczy "courtesy car" w słowniku: http://megaslownik.pl/slownik/angiel...9,courtesy+car

Przepraszam za pomyłkę
    Ja nie szukałem po innych źródłach, ale to spójnie z tym Ferrari, zresztą, jakby to mieli sprzedawać jako "dodatek", to chyba lepiej by było tu i ówdzie przykelić trójząb, dodać boczne "skrzela" (przynajmniej atrapy) itp...

Ale i tak klienci Maserati mają lepiej niż bardziej eksluzywnych bądź co bądź Ferrari, bo Miciak jest chyba większy niż 500 (choć tak naprawdę, to nic poniżej GT, Brery, no może 159 nie powinno się oferować klientom serwisu sportowych aut - nawet w wersji Abarth/QV - zmieniłem zdanie na bardziej ortodoksyjne)

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Milano_155
    Mieszka w
    DW
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6

Domyślnie

A moim zdaniem jest to dobry pomysl. Bo Mito w takiej wersji trafi za ocean, i zacznie sie promocja AR w USA.
    Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    powinni dawać co najmniej Miciaka QV
    Moze nie doczytales artykulu bo bys zauwazyl ze w obu ma byc ten sam silnik 1.4 170 koni, a i ze zdjecia widac ze ma takie same fele jak wersja QV
    A w salonie Ferrari stanal zapewne Abarth 695 Tributto Ferrari, zacne autko
    Il cuore ha sempre ragione.

Senza cuore saremmo solo macchina...

Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał Milano_155 Zobacz post
    A moim zdaniem jest to dobry pomysl. Bo Mito w takiej wersji trafi za ocean, i zacznie sie promocja AR w USA.

Moze nie doczytales artykulu bo bys zauwazyl ze w obu ma byc ten sam silnik 1.4 170 koni, a i ze zdjecia widac ze ma takie same fele jak wersja QV
    A w salonie Ferrari stanal zapewne Abarth 695 Tributto Ferrari, zacne autko
    W cytowanym przez ciebie fragmencie mówiłem, że Ferrari powinno dawać przynajmniej Miciaka QV (czyli właśnie w takiej specyfikacji, jak ta edycja specjalna), a nie 500 (czyli jak to uszczegółowiłeś: Abarth 695 Tributto Ferrari), ale w moim drugim poście zmieniłem zdanie i uznałem, że będąc piłkarzem/raperem nie chciałbym z serwisu wyjechać 500ką zamiast zostawionego na przegląd 430 albo Enzo, natomiast będąc np. prezesem banku również nie chciałbym zamienić Quattroporte na Miciaka, nawet na parę dni, oczywiście w niczym nie umniejszając obu sympatycznym autkom