Witam!
Od 1 kwietnia Shell wprowadzil jako pierwszy w Polsce paliwo Shell V-Power Diesel w technologii GTL!!!Czy ktos z Was mial okazje przetestowac juz to paliwo?
Pozdrawiam!
Witam!
Od 1 kwietnia Shell wprowadzil jako pierwszy w Polsce paliwo Shell V-Power Diesel w technologii GTL!!!Czy ktos z Was mial okazje przetestowac juz to paliwo?
Pozdrawiam!
byłem na stacji i widziałem , ale zalałem zwykłe ON
jeśli ktoś GTL lał to chętnie też posłucham jak auto na tym pracuje
hej! Zalałem dziś takowego w poznaniu na stacji koło makro. W piątek polecę do Wa-wy to się okaże![]()
emac156 to daj znac co i jak,jak autko spisywalo sie na tym paliwie!!!
zatankowałem takie w zeszłym tygodniu, troche za wczesnie zeby cos powiedziec, choc auto ładnie sie wkreca i chyba mniej kopci przy ostrym docisnieciu, ciezko teraz stwierdzic jednoznacznie, zwłaszcza ze zmieniłem tez koła na letnie zobaczymy jak wyjdzie spalanie, napisze po Świetach co i jak
Ja juz od tygodnia jeżdżę na GTL i mi się zdaje że szybciej się silnik nagrzewa do 90'. Spalanie hmm po mieście nie odczułem różnicy może na całym baku by była różnica. A co do osiągów nie będę czarował bo zagłówek mnie nie kopnął w głowęJa będę tankował GTL bo przynajmniej mam czyste sumienie że leje Alfie dobrą ropę.
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
dziś zalałem za 100zł nowego diesla , w spalaniu nie widze różnicy komp pokazuje to samo co na zwykłym ON ale też mi się wydaje że szybciej auto się wkręca i lepiej przyspiesza.
a co to takiego GTL ???? czym miałby sie różnic od zwykłego poprzedniego v-power ????
ja wczoraj zalałem zwykłego on na shellu bo pod jedynym dystrybutorem v-power diesel była kolejka :/
O tak BRAWOOO!! dla wszystkich posiadaczy diesli, ale tych którzy jednocześnie są wielkimi przeciwnikami gazu (a nie mają tego niczym uzasadnionego) a teraz napalającym się na paliwo GTL![]()
dla nieobeznanych - jest to paliwo uzyskiwane poprzez przetworzenie gazu ziemnego - czyli takiego jak wlasnie w kuchenkach w większośći państw. gratulacje..
Kolego ale dalej jest to ON, a nie gaz - to, że jest otrzymywany z przetworzonego gazu ziemnego pozwala w łatwy sposób obniżyć zawartość siarki w paliwie (w stosunku do ON otrzymywanego bezpośrednio z ropy naftowej) i o to tu chodzi.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)