Witam ma ktos jakis pomysl jak sciagnac hak westfalia bez kluczyka ???
Witam ma ktos jakis pomysl jak sciagnac hak westfalia bez kluczyka ???
Ostatnio edytowane przez Jack Daniel's ; 20-02-2015 o 21:33
To żeś pokazał na zdjęciu dokładnie o co Ci chodzi. Próbowałeś poszukaj w swojej okolicy jakiegoś przedstawiciela Westfali?
Może oni coś pomogą? Mogą mieć możliwość dorobienia kluczyka. Jeśli nie zależy Ci na samym haku to wiertarka i rozwiercenie wkładki na kluczyk. Ewentualnie zapytaj kogoś kto zajmuje się awaryjnym otwieraniem samochodów/mieszkań.
haka mi szkoda wiec nie bede wiercil, moze uda mi sie znalesc westfalia w krk
Bierzesz szlifierke katowa i jedziesz...
Jak nie znajde innego wyjscia to tak zrobie![]()
Nie wiem czy temat aktualny, ale napiszę, bo może komuś w przyszłości się przyda. W ubiegłym tygodniu udało mi się kupić okazyjnie kompletną oryginalną Westfalię wraz z wiązką do swojej 159 (jedyny hak jaki wchodził w grę ze względu na to, że po wypięciu kuli jest niemal niewidoczny - po odpowiednim montażu gniazda, w przeciwieństwie do wszystkich innych, które szpecą tył 159). Niestety sprzedający zgubił kluczyk. Po otrzymaniu paczki na stronie Westfalii znalazłem przedstawiciela w swojej okolicy - firmę Taurus na al. Prymasa Tysiąclecia w Warszawie. Podjechałem z hakiem, sprzedawca spisał numer wybity na wkładce zamka (bodajże 29520 jak dobrze pamiętam) i na jego bazie zamówił klucz u importera. Koszt to 50zł brutto. Pod koniec tygodnia powinien dotrzeć to dam znać czy pasuje na 100%.