Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: Centrum Sprzedaży Fiat Bielsko Biała - opinie

Użytkownik Rowerzysta Avatar minusbb
    Mieszka w
    Bielsko
    Auto
    AR 155 1.8 TS 16V Sport 1996

Domyślnie

Cytat Napisał odrobina156 Zobacz post
    Rozmawiałem dzisiaj ze sprzedawcą i jakieś mam dziwne wrażenie, że coś kręcą:/
    Pan twierdzi, że samochód jest po ich przeglądzie i w 100% nadaje się do jazdy "pełnowartościowy, kompletny". Przegląd podzespołów i całego auta odbył się w momencie kiedy przyjmowali auto do sprzedaży - jeśli wtedy coś wymagało naprawy, wymiany itp. to było zrobione - ale jest to ich tajemnica wewnętrzna i niestety nie mogę mieć wglądu w te informacje.
    Niestety nie potwierdza ani nie zaprzecza, że coś było malowane - mówi "samochód był używany i jeśli coś wymagało zrobienia zaprawek to to zrobili przygotowując do sprzedaży" tego aspektu też nie wyjawi co i gdzie ewentualnie naprawiali. Na piśmie nie da gwarancji że bezwypadkowy, niemalowany itp. bo "kupuje Pan samochód od Fiat Auto Poland a nie ze żwirowni, a my problemów nie chcemy".
    Jeżeli chodzi o wymiany, naprawy - ponoć w historii serwisowej nic nie było robione bo pierwszy przegląd przypada po 24 miesiącach lub 30 000km (2 rok mija 09/2015 a przebieg obecny to 27 000km).
    Najbardziej dziwi mnie fakt, że nie chcą powiedzieć co było robione przy samochodzie po przyjęciu w komis, a przed wystawieniem do sprzedaży - "się Pan nie martwi samochód ma jeszcze pół roku gwarancji" ;/ wszystko rozumiem, ale samochód w pełni sprawny wartościowo różni się od tego który był np. blacharsko porządnie naprawiony niż ten który nie miał żadnych przygód blacharskich - a obydwa są sprawne i przechodzą przeglądy techniczne...
    Sam nie wiem co o tym mysleć:/
    Dziwne. Ja bym do sprawy podszedł tak:
    Po pierwsze - kto był poprzednim właścicielem samochodu? Jeśli Fiat Auto Poland albo któraś ze spółek z nim powiązanych, to na bank był serwisowany właśnie w ASO obok tego centrum sprzedaży i na pewno ma tam historię serwisowania, do sprawdzenia jak najbardziej u któregoś ze smutnych panów tam siedzących. Po VINie chociażby.
    Tam też możesz samochód przejrzeć - to całe 30 metrów od centrum sprzedaży, pogadaj ze sprzedającym, że tam chcesz go sobie obejrzeć na kanale
    A po drugie - jak ktoś coś kręci przy sprzedaży, to się od niego nie kupuje - proste

Dodano po 5 minutes:

[QUOTE=odrobina156;1573799]
    Cytat Napisał pneumat Zobacz post

O widzisz to już jakiś konkret, bo gość coś wspominał faktycznie też o tym, że jakiś dyrektor tym jeździł tak jak wspominasz. Pasowałoby to, że samochód dla kierownika czy dyrektora, bo posiada najlepsze wyposażenie i silnik jaki wkładali w to nadwozie.
    To się akurat może zgadzać - jakiś dyrektor wziął sobie samochód na "testy jakościowe" haha. Tak czy inaczej, to może być dobry zakup. Tyle, że będziesz słyszał ściemy od sprzedawcy, bo - z tego co się domyślam to pan dyrektor pojeździł sobie troszkę samochodem na lewo - i to był cały ten test Powodzenia.
    Ostatnio edytowane przez minusbb ; 04-02-2015 o 15:09 Powód: Dodano

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Rozmawiałem dzisiaj ze sprzedawcą i jakieś mam dziwne wrażenie, że coś kręcą:/
    Pan twierdzi, że samochód jest po ich przeglądzie i w 100% nadaje się do jazdy "pełnowartościowy, kompletny". Przegląd podzespołów i całego auta odbył się w momencie kiedy przyjmowali auto do sprzedaży - jeśli wtedy coś wymagało naprawy, wymiany itp. to było zrobione - ale jest to ich tajemnica wewnętrzna i niestety nie mogę mieć wglądu w te informacje.
    Niestety nie potwierdza ani nie zaprzecza, że coś było malowane - mówi "samochód był używany i jeśli coś wymagało zrobienia zaprawek to to zrobili przygotowując do sprzedaży" tego aspektu też nie wyjawi co i gdzie ewentualnie naprawiali. Na piśmie nie da gwarancji że bezwypadkowy, niemalowany itp. bo "kupuje Pan samochód od Fiat Auto Poland a nie ze żwirowni, a my problemów nie chcemy".
    Jeżeli chodzi o wymiany, naprawy - ponoć w historii serwisowej nic nie było robione bo pierwszy przegląd przypada po 24 miesiącach lub 30 000km (2 rok mija 09/2015 a przebieg obecny to 27 000km).
    Najbardziej dziwi mnie fakt, że nie chcą powiedzieć co było robione przy samochodzie po przyjęciu w komis, a przed wystawieniem do sprzedaży - "się Pan nie martwi samochód ma jeszcze pół roku gwarancji" ;/ wszystko rozumiem, ale samochód w pełni sprawny wartościowo różni się od tego który był np. blacharsko porządnie naprawiony niż ten który nie miał żadnych przygód blacharskich - a obydwa są sprawne i przechodzą przeglądy techniczne...
    Sam nie wiem co o tym mysleć:/
    Wg mnie sprzedawca łaski nie robi że udostępni historię serwisową. Jeżeli samochód był w użytkowaniu Fiat Auto Poland to sprzedawcy muszą mieć wgląd w całą historię eksploatacji tym bardziej że sami mówili o testach - to co wszystko zapisał kierowca w komórce ? Punkt sprzedaży przy FAP to nie jest prywatny komis tylko są to ludzie FAP - mentalnie to chyba zostali w poprzedniej epoce kiedy klient całował sprzedawce za "malucha z awaryjnymi lub z tyskiej taśmy".
    Na twoim miejscu to pojechałbym na ryzyko do Bielska, a na miejscu zażądał informacji od osoby kompetentnej i kupił ten egzemplarz lub zrobił reportaż dla TVN Turbo. A w ogóle to o jakim modelu mówimy ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Cytat Napisał pneumat Zobacz post
    Wg mnie sprzedawca łaski nie robi że udostępni historię serwisową. Jeżeli samochód był w użytkowaniu Fiat Auto Poland to sprzedawcy muszą mieć wgląd w całą historię eksploatacji tym bardziej że sami mówili o testach - to co wszystko zapisał kierowca w komórce ? Punkt sprzedaży przy FAP to nie jest prywatny komis tylko są to ludzie FAP - mentalnie to chyba zostali w poprzedniej epoce kiedy klient całował sprzedawce za "malucha z awaryjnymi lub z tyskiej taśmy".
    Na twoim miejscu to pojechałbym na ryzyko do Bielska, a na miejscu zażądał informacji od osoby kompetentnej i kupił ten egzemplarz lub zrobił reportaż dla TVN Turbo. A w ogóle to o jakim modelu mówimy ?
    Lancia Ypsilon w wersji Platinum, silnik Multijet

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Chyba wiem która - wygląda OK
    Ostatnio edytowane przez pneumat ; 04-02-2015 o 16:31

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Jeżeli to Lancia Y to na pewno nie jeździł tym żaden Dyrektor z Fiata. Oni mają lepsze auta typu Fiat Freemont, AR 159 itd. Pracowałem 6 lat w FAP w Tychach. Takie auta trafiały do kierowników niższego szczebla albo do Pań z biur które miały znajomości. Samochody takie są użytkowane normalnie tak jak prywatne, czyli na dojazdy do pracy, sklepu itp. Samochód po roku takich "testów" jest kierowany do sprzedaży jako używany. Ciekawsze auta są już zaklepywane wcześniej przez pracowników FAP i odkupywane po cenie "umownej" zanim trafią do oferty Centrum sprzedaży Fiat w Bielsku. W Bielsku są te których nie chciały osoby które je testowały ani nikt z pracowników fiata. Nie znaczy to że ta Lancia to jakieś niechciane dziecko z wadami. Po prostu mogło być sporo takich aut i nie wszystkie się sprzedały. Mechanicznie myślę że nie musisz się niczego obawiać. Przebieg jest mały i na pewno prawdziwy a jeżeli coś wymagało naprawy/wymiany to zostało to zrobione. Jeżeli masz wątpliwości co do powłoki lakierniczej to sprawdź ją miernikiem.

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Panowie dzięki za wszelkie informacje i sugestie. Samochód został zakupiony - nie omawiany egzemplarz od sprzedającego FAP, a inna sztuka którą jeździła żona pracownika FAP (była właścicielem od nowości) tj. Lancia Ypsilon 1.3 multijet w wersji Platinum.
    Pozostałe info umieszczę w odpowiednim temacie jeśli ktoś będzie zainteresowany.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków/Brzesko
    Auto
    Stelvio / 75

Domyślnie

Odświeżę temat bo się wybieram negocjować Lancie Ypsilon(mysle nad nowa ale zobaczymy jak to sie skonczy na miejscu).
    Jakies porady jakie maja tam możliwości rabatowania (ponoć można ugrać fajny rabat)?