Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: Zerwana klamka przy zamkniętych drzwiach

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie Zerwana klamka przy zamkniętych drzwiach

Witam Dziś gdy chciałem zajrzeć do mojej belli, w momencie otwierania drzwi w klamce coś puknęło, drzwi się nie otworzyły i czuć, że klamka/linka się zerwała/odczepiła. W efekcie drzwi nie da się otworzyć ani z zewnątrz ani z wewnątrz co z tym fantem zrobić ? Jak otworzyć drzwi ?

- - - Updated - - -

Centralny widzi drzwi jako otwarte bo nie da się auta zamknąć pilotem, a tak dzieje się gdy otworzy się drzwi.

- - - Updated - - -

Moja wizja jest taka: ponieważ tapicerka na drzwiach ( ten fragment ze skórą ) jest na spinki, spróbować ją odczepić i wówczas powinno się dać radę wsadzić rękę w drzwi i je otworzyć. Tylko obawiam się, że uszkodzę spinki. Inny patent to znaleźć dobrego złodzieja hehe

zawigrze
    Gość

Domyślnie

Miałem niedawno podobny problem ale w przypadku otwierania samochodu od środka. Tak jak u ciebie nie dało się otworzyć z zewnątrz i od środka. Jak się okazało nie jest to problem zerwanej linki bo też to podejrzewałem. Problem jest w cięgnach idących od klamek. Potrafią się z czasem przyciąć i zablokować cały mechanizm. Przy zerwanej lince np od klamki zewnętrznej otwierały by się drzwi od środka. U mnie gość od zamków męczył się z tym godzinę. Konieczne było na zamkniętych drzwiach odginanie delikatnie boczka drzwi żeby dostać się do przyblokowanego cięgna.

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał zawigrze Zobacz post
    Miałem niedawno podobny problem ale w przypadku otwierania samochodu od środka. Tak jak u ciebie nie dało się otworzyć z zewnątrz i od środka. Jak się okazało nie jest to problem zerwanej linki bo też to podejrzewałem. Problem jest w cięgnach idących od klamek. Potrafią się z czasem przyciąć i zablokować cały mechanizm. Przy zerwanej lince np od klamki zewnętrznej otwierały by się drzwi od środka. U mnie gość od zamków męczył się z tym godzinę. Konieczne było na zamkniętych drzwiach odginanie delikatnie boczka drzwi żeby dostać się do przyblokowanego cięgna.
    Poczekam, aż temperatura podskoczy na + lub chociaż do 0, bo nie mam ogrzewanego garażu a autko było myte. Może zamarzł mechanizm. W każdym bądź razie klamka jest bezwładna :/

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kęty
    Auto
    Była 164 3,0 QV 90r. 164 3,0 93 r. 164 3,0 Super 96 Jest 164 TS 8v 1990r Spider TS 2.0 199

Domyślnie

Problem jest w samym mechanizmie zamka, skorodowana sprezynka,zamarznieta woda lub smar twardy od mrozu. Ta usterka wystepuje we wszystkich 164, makarony wymyslily gumowa oslone tej sprezyny ale niewiele to pomaga.

Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is

Domyślnie

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    Witam Dziś gdy chciałem zajrzeć do mojej belli, w momencie otwierania drzwi w klamce coś puknęło, drzwi się nie otworzyły i czuć, że klamka/linka się zerwała/odczepiła. W efekcie drzwi nie da się otworzyć ani z zewnątrz ani z wewnątrz co z tym fantem zrobić ? Jak otworzyć drzwi ?

- - - Updated - - -

Centralny widzi drzwi jako otwarte bo nie da się auta zamknąć pilotem, a tak dzieje się gdy otworzy się drzwi.

- - - Updated - - -

Moja wizja jest taka: ponieważ tapicerka na drzwiach ( ten fragment ze skórą ) jest na spinki, spróbować ją odczepić i wówczas powinno się dać radę wsadzić rękę w drzwi i je otworzyć. Tylko obawiam się, że uszkodzę spinki. Inny patent to znaleźć dobrego złodzieja hehe
    W 164 to raczej a nawet na pewno żadnych spinek nie ma.

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał jary17 Zobacz post
    W 164 to raczej a nawet na pewno żadnych spinek nie ma.
    Rozbierałem te drzwi już wiele razy

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

To jest klątwa która wisi nad każdą 164/no może prawie każdą/.

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał ANET Zobacz post
    no może prawie każdą
    Jak na moje, to każdej bez wyjątku nie znam żadnej 164, w której coś nie stało się z klamką. No chyba, że teraz się ktoś tym pochwali

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Jak na razie odpukać w nie malowane moja ma wszystkie orginalne!!!