Ja zrobikem tak: sciagnalem lampy i pod lampami do wzmocnienienia przykrecilem przetwornjce, otwory pod nowe przewody dalem za odblysnikem soczewki od spodu lampy. Efekt taki ze od gory nie widac zadnej ingerencji w lampe, z kanalu przyslania wzmocnienie, w szczelinie pomiedzy lampa a ta listwa pod lampa swiecac latarka widac. Palniki miałem 6000. Policja zagladala pod maske i nic sie nie czepiali bo nic nie widac
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
W piątek najprawdopodobniej o ile dojdą będę wszystko montował. Spróbuję takim sposobem jak Ty od spodu gdzieś jakoś je przykręcić. Również zamówiłem palniki z barwą 6000K, czyli takie same jak Ty. Dużo poprawia się widoczność?Kuzyn w swoim aucie zamontował też niedawno hidy i jest po prostu bajka. Rożnica między normalnymi halogenami, a teraz hidami jest kolosalna.
- - - Updated - - -
A i jeszcze jedno. Czy HIDy mocno zakłócają radio i radio CB? Czytałem, że przetwornice mogą wywoływać zakłócenia i szumy w zwykłym radiu i radiu CB. Jak to jest w 164?
U mnie nie zaobserwowalem szumow. Aczkolwiek nie kupilem najtanszych na allegro tylko w normalnym sklepie za trzy stowki. Widocznosc na plus
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Już zamontowanewczoraj w garażu wymontowałem reflektory, przy okazji w gratisie dostałem 2 żarówki postojowe w kolorze xenonu, to również wymieniłem. Ogólnie światła krótkie, czyli podczas mijania na plus ! Do tego ładny wygląd też robi swoje. Przewierciłem dziury w tych plastikowych osłonach, stare żarówki wymieniłem na żarniki, kable przeciągnałem, przetwornice przykręciłem do karoserii. Wszystko działa, zakłóceń w radiu nie mam żadnych. W CB muszę troszeczkę potencjometr podkręcić, ale też ładnie i wyraziście słychać ludzi
Ogólnie zestaw kosztował mnie jakieś grosze, więc zaryzykowałem![]()