jeśli Ci pistolet odbija to masz ewidentnie problem z odpowietrznikiem, bo na niego reaguje pistolet. Mianowicie, poprzez system odpowietrzania który jest związany ze stanem paliwa w baku, reaguje pistolet, bak jest pełny pistolet odbija. Zresztą można paliwo przelać w taki sposób jak leje się je pomimo odbijania.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Bo samochód tankuje się zawsze tylko do 1szego odbicia pistoletu. Ludzie zawsze leją z górką i później wychodzą takie bolączki. Paliwo zalewa filtr węglowy i go zatyka. W JTD nie ma filtr ale jest odpowietrzenie. Ma on takie dziwne załamanie w jednym miejscu i jeżeli ktoś zatankuje z górką w odpowietrzenie wlewa się ropa i tam zostaje. I Jedynym sposobem na wyczyszczenie odpowietrzenia jest demontaż baku i poprostu przedmuchanie tego odpowietrzenia.
Ostatnio edytowane przez heweliusz64 ; 16-02-2013 o 15:42
Witam. Mam podobny problem tylko oprócz w/w problemów z zalewaniem jest ALFA, która wydaje dziwne dźwięki typu "pierdzenia" lub zwykłego "Beeee" ..
Problem z odbijającym pistoletem występuje raz po raz.. Czy to faktycznie problem z odpowietrzeniem ? Co sprawdzić zanim przystąpi się do demontażu baku ?
P.S Może to być spowodowane przez "zalanie" auta dwa razy pod sam korek ?
Ostatnio edytowane przez KaaC ; 08-12-2014 o 09:00
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Ja zawszę leję pod sam korek i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby było coś nie tak. Nigdy mi nie odbiło wcześniej jak po nalaniu do pełna.
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.