witam pękł mi klosz lampy lewej przód w 166 -2004{xenon},może ktoś wie czy pasuje ze zwykłego reflektora od 166,ewentualnie gdzie taki klosz bądź urzywany reflektor dopaść-może być od anglika...paruje niemiłosiernie i klejenie nie pomogło.help?
witam pękł mi klosz lampy lewej przód w 166 -2004{xenon},może ktoś wie czy pasuje ze zwykłego reflektora od 166,ewentualnie gdzie taki klosz bądź urzywany reflektor dopaść-może być od anglika...paruje niemiłosiernie i klejenie nie pomogło.help?
Po 2004 roku chyba wszystkie miały seryjnie ksenon. Więc od anglika tez podejdzie bo to bez znaczenia - na kloszu nie ma pryzmatu wszystko robi soczewka. Ewentualnie może jeszcze być jeszcze jakies oznaczenie na kloszu ale nikt raczej sie tego czepiac nie bedzie
I pisze sie "używany" a nie "urzywany" sory ale strasznie raziło.
dokładnie jak napisał kolega pampik, AR 166 FL bez względu na konfigurację miały lampy ksenonowe.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
a no mi mówimy o kloszu z anglika. Jak kupisz cała lampę i chciałbys ja włożyc to nie możesz bo pryzmat jest na ruch lewostronny
wg aso nagórski ponoć daje się go obrócić ale gdyby się nie dało to trzeba stary klosz włożyć do piekarnika podgrzanego do ok. 80 st c i poczekać aż klej zacznie być elastyczny po czym rozkleić klosz od tyłu i przełożyć do sprawnego najlepiej rozgrzewać je razem i zaopatrzyć się w sznurek albo taśmę żeby naprawiany klosz się dobrze skleił tylko nie przesadzaj z temperaturą bo te plastiki są termoplastyczne
ok-wszystko już wiem,tylko gdzie kupić jakiś używany lub niesprawny?;klosz byle był ok..."szwagry nie mają",na allegro 1-za 1250!,pozostałe do 2003 r...help.
witaj bocian-majersco pisze ,że brak,szwagry- też brak, ale będe walczył dalej.pzd. te zdjęcie twoje mnie rozwala![]()