Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: VIN - Co można się dowiedzieć w Eper?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Competizione
    Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie VIN - Co można się dowiedzieć w Eper?

Spisałem sobie dane z tabliczki odnośnie ricambi version motore a vin miałem w dowodzie. Z VIN' kiem jest wszystko OK. Zadam głupie pytanie. Czy jest możliwość uzyskania szczegółowych informacji na temat samochodu po tych numerkach z tabliczki ? Wchodziłem na eper ale nie ogarniam tego a chodzi mi o to żeby sprawdzić wyposażenie i takie tam co miała czego nie miała i czy jest możliwość sprawdzenia czynności serwisowych jakie były wykonane w samochodzie i przy jakich przebiegach ? Proszę o odpowiedź bo dla mnie to ważne. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Competizione ; 25-08-2011 o 01:41

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Wchodzisz tutaj http://eper.fiatforum.com/, ustawiasz stronę na PL i dalej wpisujesz tylko nr VIN. Wyskoczy Ci dokładna specyfikacja auta, silnik data prod itd., klikasz na dole "następna" i możesz przejrzeć całe swoje auto.

Natomiast z tego co wiem NIE MA ŻADNEJ możliwości sprawdzenia w ASO czy w internecie co, kto i kiedy robił przy aucie ponieważ nikt nie prowadzi takiego "spisu" ani tym bardziej go nie udostępnia.
    Być może gdyś wiedział w którym ASO była robiona to mają jej historię, ale to już bardziej historia ich działań przy danym aucie niż de facto samej Alfy. Jeśli auto sprowadzone z zagranicy lub w takim rozumieniu jak napisałeś - ZAPOMNIJ
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

W każdym oddziale Fiata po numerze VIN da się sprawdzić co z samochodem się działo podczas gwarancji i nie tylko. Kupiłem samochód z Niemiec, kupiony w Niemczech i przez 7 lat tam użytkowany. Znajomy z Fiata dał mi wydruk z programu o historii mojego auta - WYSTARCZYŁ TYLKO VIN!!! Także jest w głównej bazie FIATA historia samochodu !!! W tabeli jest okres gwarancji, wyposażenie, miejsce przeznaczenie i różne inne dane. Im nowszy samochód tym więcej informacji tam znajdziesz. Wcześniej podobno wpisywali co im się podobało ;-).
    Ostatnio edytowane przez Paazik ; 25-08-2011 o 11:14

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

No to może Pazik wie lepiej. Ja w każdym razie o tym nie słyszałem. Jeśli się myliłem to zwracam honor.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Rowerzysta Avatar Competizione
    Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie

Dzięki za info tylko na eperze są części zamienne a nie mówi nic o wyposażeniu auta na jakich felgach wyszło itp. a właśnie mi o takie rzeczy chodzi, chyba że da się to jakoś zrobić a ja nie wiem jak ?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 166 2,4 JTD CF3

Domyślnie

Cytat Napisał Competizione Zobacz post
    Dzięki za info tylko na eperze są części zamienne a nie mówi nic o wyposażeniu auta na jakich felgach wyszło itp. a właśnie mi o takie rzeczy chodzi, chyba że da się to jakoś zrobić a ja nie wiem jak ?
    Podłączam się pod pytanie, chciałbym także po nr VIN dowiedzieć się więcej o alfie

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

Wystarczyło przeczytać co wcześnie zostało napisane

Cytat Napisał Paazik Zobacz post
    W każdym oddziale Fiata po numerze VIN da się sprawdzić co z samochodem się działo podczas gwarancji i nie tylko. Kupiłem samochód z Niemiec, kupiony w Niemczech i przez 7 lat tam użytkowany. Znajomy z Fiata dał mi wydruk z programu o historii mojego auta - WYSTARCZYŁ TYLKO VIN!!! Także jest w głównej bazie FIATA historia samochodu !!! W tabeli jest okres gwarancji, wyposażenie, miejsce przeznaczenie i różne inne dane. Im nowszy samochód tym więcej informacji tam znajdziesz. Wcześniej podobno wpisywali co im się podobało ;-).
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

ZBANOWANY Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 2.5V6 CF2 4HP20

Domyślnie

Drugi serwer ePER: http://eper.fiatklubpolska.pl/

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 166 2,4 JTD CF3

Domyślnie

Witaj

nie sprecyzowałem pytania
    wcześniej postąpiłem wg. powyższych instrukcji,po wpisaniu nr. VIN i miałem problem z odnalezieniem informacji,
    teraz już widzę, pojawiają się "Vehicle Data" informację o silniku, rok produkcji etc

pytanie:
    czy można znaleźć tam coś więcej, tj. konfiguracja wyposażenia (nav, elektyka itp), kolor lakieru

pozdr

pzdr

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

igorm tak jak wcześniej zostało napisane, być może dowiesz się coś więcej w serwisie, bo na pewno nie z internetu.
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"