To przeciez wlasnie pisalem zeby dac lustra do regeneracji. Sa po prostu wypalone. Czytalem tez ze mozna je odwrocic o 180 st i juz jest o niebo lepiej (odwrocenie wypalonej strefy).
To przeciez wlasnie pisalem zeby dac lustra do regeneracji. Sa po prostu wypalone. Czytalem tez ze mozna je odwrocic o 180 st i juz jest o niebo lepiej (odwrocenie wypalonej strefy).
chm.. a odwrócenie tej sfery czy soczewki nie będzie mialo wpływu na granice światlo - cienia?
nie ma już BELLI..., czekam na lepsze czasy....
Ja tego nie robilem. Ale wyczytalem gdzies w dziale Nasze Belle ze ktos tak zrobil i jest efekt. Ale po regeneracji jest ponoc jak nowe.
Pytanie tez jakie masz żarówki wsadzone w te lampki? Ja wcisnąłem Philipsy X-Treeme Power i dają jak dzikie. O soczewkach do 166 nie słyszałem i nie natknąłem się nigdzie..
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Swiatla w 166 sa zawsze soczewkowe wiec nie wiem jak mogles sie nie spotkac...... Jezeli chodzi o zarowki to na zwyklych powinny ladnie swiecic i wsadzanie mocniejszych to nie sposob na rozwiazanie problemow.
Ja powiem szczerze że wsadzam najtańsze H7 ponieważ dużo jeżdżę to wytrzymują i tak 4-5 miesięcy. I tak dają radę. Może i droższe to nie sposób na problemy ale napewno lepiej i ładniej świecą.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Ja jezdze na marketowych i tez z pol roku wytrzymuja (jezdze 60tys km/rok)
Chodziło mi o to że nie spotkałem się z soczewkami do kupienia osobno do tych lamp Kolego a nie że nie spotkałem się z soczewkami w 166...
Trzeba sobie radzić, najchętniej wsadziłbym oryginalne Xenony tylko po cholerę tyle kasy wydawać jak mogę dobre światło uzyskać dzięki żarówkom...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
kurteczka, chyba rozbiore jedna lampę a jest trochę zabawy i dobiorę sie do soczewki zobaczymy jak wygląda, może jest po prostu brudna...??? A swoja drogą to włosi trochę kiepsko pomyśleli, że jak sie chce lampę wyciągnąć to trzeba zderzak ściągać...
nie ma już BELLI..., czekam na lepsze czasy....
Tak, ja to opisywałem w Zrób to sam. Bawiłem się parę lat temu tymi lampami, wymyłem w środku bo był straszny syf, do tego właśnie wymyśliłem patent z odwróceniem odbłyśników. W sumie jest lepiej niż było, ale nie ma rewelacji. Odbłyśnik jednak trzeba by było zregenerować, bo nawet ta mniej zniszczona część jest już nieco zmęczona. Do tego klosz jest strasznie porysowany, zmatowiony od 12 lat piaskowania na drodze.