Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Zablokowane drzwi kierowcy niby centralny otwiera ale ani od środka ani od zewnącz

grzes1226
    Gość

Domyślnie Zablokowane drzwi kierowcy niby centralny otwiera ale ani od środka ani od zewnącz

nie da sie otworzyć. prosze o jakieś instrukcje co robić. stukam w miejsce zamka, ale nic. czy istnieje możliwość zdjęcia boczka przy zamkniętych drzwiach??
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 19-03-2011 o 08:43

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Raczej nie da się zdjąć boczka przy zamkniętych drzwiach bez uszkodzenia go. Możesz popróbować opuścić na maksa szybę i pogrzebać jakimś drutem przez szczelinę, może ci się uda coś zdziałać. Chociaż jeśli siłownik od centralnego się zablokował w pozycji zamkniętej, to może być go ciężko ruszyć. Ale to można posłuchać, czy siłownik w danych drzwiach pracuje czy nie. Jak pracuje, to pewnie tylko spadło cięgno.
    W razie czego są też tacy magicy, którzy otwierają auta za kasę swoimi magicznymi sposobami (np. gdy się zatrzaśnie kluczyk w środku), może by potrafili to otworzyć.

Btw. a kluczykiem "ręcznie" nie da się zamka otworzyć?

lukanioo
    Gość

Domyślnie

Mam niestety ten sam problem tylko z drzwiami pasażera z przodu. Zamknęły się na amen - nawet klamkę wewnętrzną urwałem. Próbowałem szczypcami podnieść na siłę przycisk blokowania drzwi na górze przy szybie ale idzie tylko minimalnie i później stoi. Może ktoś uporał się z rozebraniem boczka przy zamkniętych drzwiach bez jego zniszczenia?? Może jakieś inne pomysły?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

trzeba wyjąć fotel ale i tak może być problem z odkręceniem śrub w dolnej krawędzi są tam trzy wkręty i nie wiem czy da się do nich dojść pomimo braku fotela .

przed chwilą pofatygowałem się do samochodu i niema szans na to co napisałem, blokuje próg i dodatkowa śrubka w otworze wentylacyjnym .
    - - - Updated - - -

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Raczej nie da się zdjąć boczka przy zamkniętych drzwiach bez uszkodzenia go. Możesz popróbować opuścić na maksa szybę i pogrzebać jakimś drutem przez szczelinę, może ci się uda coś zdziałać. Chociaż jeśli siłownik od centralnego się zablokował w pozycji zamkniętej, to może być go ciężko ruszyć. Ale to można posłuchać, czy siłownik w danych drzwiach pracuje czy nie. Jak pracuje, to pewnie tylko spadło cięgno.
    W razie czego są też tacy magicy, którzy otwierają auta za kasę swoimi magicznymi sposobami (np. gdy się zatrzaśnie kluczyk w środku), może by potrafili to otworzyć.

Btw. a kluczykiem "ręcznie" nie da się zamka otworzyć?
    apropo's opuszczania szyby to nic nie da bo opuszczona szyba będzie działać jak osłona zamka
    można rozebrać drugą stronę i przeanalizować co dałoby się zrobić przez szparę przy oknie za pomocą jakiegoś drutu lub innego narzędzia bo tak na ślepo to można się tylko wku...... ć i rozerwać boczek.
    Jak dacię rade to zróbcie manual dla potomnych
    Ostatnio edytowane przez mikell0 ; 25-05-2013 o 19:55

lukanioo
    Gość

Domyślnie

Czyli najprawdopodobniej zostanie urządzenie małej masakry we wnętrzu, włącznie z wyłamaniem boczka bo innego sposobu chyba nie ma.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Wiesz co? Ja nie wiem czy nie najtaniej i najszybciej będzie rozpieprzyć ten boczek i kupić nowy. Psie grosze kosztuje.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TB byla Alfa romeo 166 FL 2.4 JTD jest

Domyślnie

A mnie się wydaje że tylne dało by radę zdjąć (przynajmniej odchylić) Z tymi z przodu może być faktycznie problem.

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Tylne ściągasz bez problemu bo przerabiałem temat. W moich była identyczna sytuacja jak opisana kolegi powyżej. Przyczyna był wysunięty do połowy bolec mocujący klamkę wewnętrzną oraz odczepiona dźwignia klamki zewnętrznej. Spowodowało to przyblokowanie cięgna klamki na zamku. Spróbuj zdjąć tapicerkę z drzwi kierowcy, oblukaj gdzie i w jakim miejscu są cięgna i potem drutem przez otwartą szybę próbuj gmerać w drzwiach pasażera.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

lukanioo
    Gość

Domyślnie

Muszę się tym wreszcie zająć bo moja Kobieta musi przez mój fotel przechodzić żeby usiąść Jak się będę zabierał za to, to na pewno strzele kilka fotek.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Ewentualnie tak jak Marek pisze - boczki na allegro chodzą po jakieś 50 zeta, tak że kwestia czy nie szkoda czasu i plastrów na ręce . Można na spokojnie boczek dobrać a później wyładować się "twórczo" na tych drzwiach.
    moja była Bella...