Jakiś czas temu opadły mi światła xenonowe, same z siebie, nie wiem co mogło to spowodować. Jak się je reguluje? Podejmowałem próbe rególacji tym białym kółkiem ale zero efektu ( na ścianie ).
jakaś rada?
Jakiś czas temu opadły mi światła xenonowe, same z siebie, nie wiem co mogło to spowodować. Jak się je reguluje? Podejmowałem próbe rególacji tym białym kółkiem ale zero efektu ( na ścianie ).
jakaś rada?
w swiatlach xenonowych jest samoregulacja czyli samopoziomowanie a co za tym idzie poziomem steruja czujniki na kolach wiec calkiem mozliwe ze ci jeden z nich padl.
Nie uderzyles gdzies ostatnio w kraweznik lub dziure etc?
Ja mialem kiedys to samo po wpadnieciu w dziure ale na szczescie okazalo sie ze czuinik sie skrzywil.
Ja mam obydwa czujniki po lewej stronie auta jeden z przodu jeden z tylu a jak w 166 to nie wiem.
to wyglada troche jak taki maly stabilizator taka kostka troche mniejsza od pudelka zapalek z taka mala wajcha ktora mozesz poruszac w gore lub dol i widzisz wtedy czy swiatla sie podnosza czy tez nie.
pozdro
Czyli gdzie znajde te czujniki ? koło trzeba zdjąć czy co bo nie napisałeś gdzie one się znajdują dokładnie
Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 10-10-2009 o 16:24
tak kolo trzeba zdjac kurde zobacze w telefon moze mam jeszcze fotki to ci pokaze ale nic nie obiecuje
ale po sciagnieciu kola to jest latwe do znalezienia taki prosokatne pudelko z taka mala wajcha przykrecona do prawdopodobnie wachacza w zawieszeniu
zreszta do tego kabel idzie a tam chyba tylko 2 kabelki ida jeden do czujnika abs drugi wlasnie do tego
oddawałem auto na wymiane wahaczy ... skur.... nie pojade do tego serwisu juz chyba nigdy idioci z ASO Pikul Puławy ... się do tarcia chrzanu nadają ...
masz fotki sory za jakosc ale telefon tylko chyba 2mp
wielkie dzięki !! flaszka na zlocie dla Ciebie przyjacielu ...
mam nadzieje ze pomoglem
Jeszcze raz dzięki!
Naprawiłem usterke, tak jak napisałeś problem był przy tym wahadełku, ta blaszka która łączy wahadło z dolnym wahaczem była złamana z przodu. Naprawiłem dorabiając podobną grubszą blaszke, nowe śruby i podkładki bo tam są 8mm i jedną ukręciłem bo była tak zapieczona![]()
Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 10-10-2009 o 13:52
mi tez swieca bardzo nisko czy to ten sam problem ,ale w trakcie wlaczania swiatel widze jak strumien swiatla idzie do gory ,ale pozniej jadac w nocy swieca bardzo nisko na droge
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums