a ja własnie kupiłem taki nie orginalny za 12zł bo byłem przekonany ze jest w nim ten sam silniczek. No i był większy. Za to mam nowy tył orginalnego silniczka z prawie nowymi szczotkami. Kwestia wyjęcia starego tyłu silniczak.
a ja własnie kupiłem taki nie orginalny za 12zł bo byłem przekonany ze jest w nim ten sam silniczek. No i był większy. Za to mam nowy tył orginalnego silniczka z prawie nowymi szczotkami. Kwestia wyjęcia starego tyłu silniczak.
Ja ze swoim problemem już się uporałem tzn. przeprowadziłem małą regenerację, zakupiłem najzwyklejszy siłownik za 12zł pewnie ten sam co KAYROL oraz wymontowałem silniczek z zabawki RC z serwa dokładnie taki sam jak GYVER4EVER proponował. Z silniczka od siłownika wymontowałem wirnik a z silniczka od serwa szczotki ponieważ okazało się, że na wielkość są prawie identyczne(minimalnie krótsze od orginału) jak orginalne, orginał wybebeszyłem wsadziłem zamiennikii wszystko gra aż miło
![]()
Ostatnio edytowane przez b-ski ; 14-07-2009 o 11:25
ja dziś rozbierałem boczek i się nie uporałem z wyjęciem zamka ... jeszcze zeby było śmieszniej ukręciłem klucz na srubie i nie miałem czym pracować.
b-ski powiedz mi jak się wyjmuje ten zamek zeby dobrac sie do silniczka. Szyne tez sie wyjmuje itp ?![]()
Nie wiem jak jest z tyłu w drzwiach ale pewnie podobnie jak z przodu no więc tak: po zdjęciu boczku wypiołem wtyczki z zamka/siłownika odkręciłem 3 śruby torx trzymające zamek, następnie tak jak mówisz odkręciłem prowadnicę szyby która trzyma się na 2 śrubach, też torx, potem odczepiłem uchwyt trzymający rygiel, cięgno odpowiedzialne za zamykanie drzwi manualnie z kluczyka i zamek wyszedł a wręcz wypadłgorzej już było z dobraniem się do samego silnika, niby plastik był przykręcony na 3 śrubki do zamka/siłownika ale po ich odkręceniu i tak nie dało go rozebrać, trzeba go było po prostu wyłamać/wyrwać z 2-uch nitów, tak to wyglądało u mnie...
Ja mialem ten sam problem, radze nie kupowac uzywek zamkow bo sam sie juz nadzialem, niestety kupilem poza allegro i zamek dzialal ale silniczek byl spalony. Caly zamek to koszt nowego na allegro 180zł użytkownik tanifiat. A co do silniczka to sam tez wymienialem, znajomy elektryk dopasowal mi od jakiegos WV tez z centralnego zamka, przelozylem i chodzi bez problemu.
koledzy potrzebuje nabyc takie 2 silniczki a podana wyzej aukcja juz sie zakonczyla kolega pisal ze wymontowal z zabawki w jakich zabawkach mozna je szukac
Szukajcie w sklepach modelarskich np. rcwroblik.pl. Kiedyś miałem pełno takich silniczków. Ale byłem mały i wiadomo, zwiększałem im napięcie do odcięcia– odcięcia korków w domu
Pozdrawiam
Ale te silniczki z aukcji są za małe z nich nadają się tylko "szczotki", orginalne są większe i ciężko je dostać w rozsądnej cenie a co do zabawek to takie silniczki bywały przeważnie w samochodach zdalnie sterowanych w mechanizmach odpowiedzialnych za skręt kół....
nowe silniczki (zamienniki) po 100 pln;
jak cos zapraszam na martyok@wp.pl, bo tu nie dostaje powiadomien
nie da się taniej?