Cześć!
Jestem użytkownikiem forum od dawna, kiedyś miałem 155, teraz przejąłem 166 2.0. Zająłem się wymianą poszczególnych elementów, które nie działały, jednak zostały mi dwa, dosyć irytujące.
Kiedyś wymieniona została w 166 stacyjka z kluczykami. Centralny po włożeniu do zamka działa i otwiera wszystkie drzwi, jednak z pilota nie działa. Niby wszystko jest OK, wszystkie przewody są sprawne, jednak to nie działa. Z tego co się dowiedziałem i doczytałem potrzebny jest kod (którego nie mam). Salon życzy sobie za takie coś 250 zł + zapewne za kodowanie kluczyków. Nie da się tego zrobić jakoś inaczej?
Druga sprawa - nie działa mi radio po włączeniu silnika. Przy wyłączonym jest OK, włącze i radio się wyłącza (słychać tylko co jakiś czas takie stuknięcie jakby się włączało i wyłączało). Z tego co wiem, nie da się go już naprawić, więc zacząłem poszukiwania radia na Allegro. Są dwa rodzaje aukcji - albo kosmiczna cena, albo radio bez kodu. W swoim oczywiście kod do radia mam, ale często dzwonię w sprawie ogłoszeń i niestety radioodtwarzacze kodu nie mają. Czy jest dużym problemem rozkodowanie takowego? W ASO powiedzieli mi, że muszę mieć kod radia + kod nadwozia, a wiadomo, że jeśli kupię od kogoś to kodu nadwozia z pewnością nie dostanę.
Z góry dziękuję za nakierowanie mnie na dobrą drogę poszukiwań i rozwiązań moich w/w problemów.
Pozdrawiam Wszystkich posiadaczy AR!![]()