Jak to co...oddasz auto na złom i tyle... do tego dąży cała branża motoryzacyjna![]()
Jak to co...oddasz auto na złom i tyle... do tego dąży cała branża motoryzacyjna![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Myśle, że ori bo w aso kupiona ale wiadomo róznie bywa.Chyba w następnym aucie 159 zdecyduje się na zwykłe lapmpy odechciewa mi sie tych ksenonów. Tak myśle może kupie jedna uzywke bedzie juz troche wypalona to światło powinno byc równe. A jak spali się ta druga to zmienie komplet. Jaki kolor powinna miec ta banieczka na żarniku z tego co widze to w nowej było przezroczyste po pierwszym odpaleniu zrobiło sie żóltawe a w tej uszkodzonej jest takie pod czarne ciemno szare.
Xenon to świetna sprawa, tylko nie toleruje takich słów jak "używka", "rożne marki".
Kup dwa zarniki u Wiśniewski xenon serwis, nowe, załóż i nie będziesz miał problemów.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
No w takim przeświadczeniu żyłem kupując te żarniki i niestety spokoju było 9 miesięcy. Ja też nie lubie używek ale niestety teraz sa wakacje a nie 300zł na żarniki. Lepiej chyba włozyć uzywany oryginalny żarnik philipsa niz jeździć na chinolu.
Jeżdzę od 4 lat z xenonami (od nowości) ale nie Alfa, żadnych problemów.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Zgadza się poprostu mam pecha pozatym wiesz w 12 letnim aucie podejżewam, że przetwornice tez beda klękać niedługo.
Ojciec do Pedzia 407 kupił chińskie na allegro za 40zł sztuka - ma już 11 miesięcy i nic się nie dzieje.
Niedługo sam je założę i zdam relacje bo u niego świeci perfekcyjnie..![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Jakby mało było problemów z moimi ksenonami, to wczoraj załozylem chinola i wcisnąłem wtyczke ale jej nie przekręciłem i dzisiaj w trasie mi sie wypalił nadpaliło sie złącze w żarniku( do wywalenia) i złącze od przetwornicy. Jak myślicie wymieniać musze te złącze nadpaliło sie przy blaszkach na boku blaszki są ok i wypaliła sie ta uszczelka naśrodkowym pinie oczyściłem to założyłem nowy zarnik i jest ok. Sam żarnik ma dość szczelny izolator więc nie ma opcji aby sie coś zwarło tylko tej gumeczki na dole złącza nie ma.