raz że pewniejszy, dwa... mam i Romer na isofix + TT i Recaro na pasy.. Romer jest nie do ruszenia, Recaro na pasach z czasem potrafi sie poluzować..
w dodatku montaż na sam isofix jest zdecydowanie szybszym rozwiązaniem.
raz że pewniejszy, dwa... mam i Romer na isofix + TT i Recaro na pasy.. Romer jest nie do ruszenia, Recaro na pasach z czasem potrafi sie poluzować..
w dodatku montaż na sam isofix jest zdecydowanie szybszym rozwiązaniem.
No tak ale ja przez używanie pasów miałem na myśli że dziecko jest przypięte pasami auta a nie fotelik. Ale to dla nieco większych dzieci tylko.
Ja zakupiłem dla małej zestaw z Isofix firmy Jane, fotelik nazywa się Strata. Za całość na allegro zapłaciłem chyba 550zł. Można znaleźć coś ciekawego za nie duże pieniądze. Fotelik sam w sobie dość ciężki, ale bardzo solidny. Zajmuje dość dużo miejsca kiedy zamontowany jest w bazie. Fotel pasażera trzeba przesunąć mocno do przodu, za mną się nie mieści, mam 193cm
Ogólnie polecam, montaż banalny i szybki. Bardzo stabilnie.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
No i jeszcze fotelika nie kupiłem... ale już czas najwyższy
Niestety mam zagwozdkę, bo - byłem już na 100% zdecydowany na Avionaut Glider z isofix, ale kolega, który jest użytkownikiem takiego właśnie mocno mi odradza, bo ponoć pasy/szelki mega upierdliwe w zapinaniu (ponoć skręcają się czy jakoś tak).
No i teraz nie wiem... jaką byście dali alternatywę (najlepiej 9-25) z isofix do 9-tki tak aby przy tym nie zbankrutować (np. do 800 pln).
Da się?
Im więcej czytam tym mnie wiem. Już głowa puchnie...
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
W sumie uważam podobnie i chyba jednak na tym foteliku się skończy, ale fajnie by było gdyby ktoś podpowiedział jakąś alternatywę.
O ile oczywiście w tym przedziale coś w ogóle jest![]()
Temat mojej Franczeski:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...gon_goora.html
Ja polecam Kiddy z linka poniżej. Pierwszy fotelik z najwyższą oceną w testach.
Oczywiście był "skandal", że niby dzieci wypadają podczas dachowania, ale szybko sprawa została sądownie zaskarżona i wytknięto wiele nieprawidłowości w przeprowadzanych testach. Słowem- nie ma szans żeby dziecko wypadło przy dachowaniu (oczywiście jeśli jest prawidłowo zapięte).
Dziecku jest wygodnie, a na dzień dzisiejszy chyba nie ma bezpieczniejszego fotelika na rynku. No i nie jest specjalnie drogi.
http://www.kiddy.de/pl/foteliki/fote...fix-pro-2.html
Jedyne co, to jeśli będę go chciał do swojej Alfy wrzucić to chyba skisne... przedliftowa skórzana kanapa jest żenująca jeśli chodzi o podłączenie fotelika do mocowań... na szczęście rodzinowozem jest C4 Grand Picasso
Przed zakupem próbowaliśmy zainstalować go u mnie... 20 minut ku**enia pod nosem... ale zapewne szybko doszedłbym do wprawy gdybym musiał. Poza tym w moim przypadku fotelik jest bardzo rzadko przenoszony.
W mojej Alfie bez specjalnych tunelów odsłaniających haki isofix'a ani rusz!!
Być może materiałowe tapicerki nie są tak problematyczne...
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 04-11-2015 o 14:07
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Pamiętam, że na początku miałem delikatne problemy z wciśnięciem ISOfix na zaczepy. Chwilkę to potrwało. Teraz robię to od ręki. Kwestia wprawy. Ale mam materiałowa tapicerkę.
Fajne te foteliki pokazujecie, super temat, za chwilę będę miał ten sam problem z wyborem
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Ja mam Avionaut Glider Royal bez iso i zdecydowanie polecam. Super fotelik. Mały zadowolony z nigdy nie narzeka na brak komfortu a już nie raz robił 1000+ km trasy, oczywiście z przystankami.![]()
2008 - 2014 Fiat Coupe SE 2000r
2014 - 20XX Alfa Romeo 159 SW Sport Plus 2.0 JTDm 170KM
2016 - 20XX Fiat Coupe 2.0 20V Turbo MY99